A legjobb lépcsőszőnyeg beszerzése

Talán Önben is felmerült a kérdés, hogy valójában hogyan is tudná a keményfa vagy a sima felületű csempe lépcsőt kevésbé csúszóssá tennie? Veszélyes lehet, főleg akkor ha sietünk és nem vagyunk elővigyázatosak!

[wp_ad_camp_1]

A lépcsőszőnyeg a lehető legjobb megoldást nyújtja, hiszen meggátol mindennemű csúszást, amely akár komolyabb balesettel is járhat. Lássuk melyek a további előnyei a minőségi és színvonalas lépcsőszőnyegeknek. A lépcsőszőnyegek amellett, hogy biztonságot adnak a csúszással kapcsolatban, kitűnő védelmet nyújtanak a lépcső felületének megóvásában is. Ez akkor válik értékessé igazán, amikor egy keményfából készült lépcsőről van szó, amely nem kis pénzbe kerül manapság, de más esetekben is hasznos lehet ez az előny. A lépcsőszőnyegek másik előnye, hogy tökéletesen kiemelik a lépcsőt a beltéri környezetben és klasszikus vagy akár modern megjelenést is biztosítanak, attól függően, hogy milyen színt vagy mintázatot választunk. Lakberendezés szempontjából is kitűnő választásnak bizonyulnak a lépcsőszőnyegek beszerzése.

Lépcsőszőnyeg
Lépcsőszőnyeg

A lépcsőszőnyegek felhelyezése könnyű és nem igényel különös szakmai tapasztalatot, így bárki könnyedén elhelyezheti azokat lépcsőjén néhány egyszerű mozdulattal. Mindenek előtt az öntapadó fóliavédőt kell leszednie a lépcsőszőnyeg hátuljáról, majd ezt követően óvatosan elhelyeznie a lépcsőfok megfelelő helyére. Egy-két nagyobb kéznyomással biztosítsa be, hogy az öntapadó része a lépcsőszőnyegnek valóban hozzátapadt a lépcső felületéhez és már készen is van az első lépcsőfok, majd ezt a mozdulatsort ismételje meg, amíg a lépcsőfokok végére ért. A lépcsőszőnyegek tisztítása igen egyszerű, a strapabíró és minőségi anyagoknak köszönhetően száraz és nedves tisztítást is alkalmazhatunk, attól függően hogy milyen a porszívónk típusa.