A legjobb tennivalók Helenában, Montanában

Az eredetileg aranytáborként 1864-ben alapított Helena gyorsan gazdag várossá vált, elegáns és bonyolult épületekkel a város központjában. A mai Montana állam fővárosa számos jól megőrzött történelmi turisztikai látványossággal, valamint maroknyi csodálatos múzeummal büszkélkedhet. Noha némileg szenved a városi terjeszkedéstől, Helenában rengeteg tennivaló van, és a történelmi várost érdemes meglátogatni mindazért, amit kínál.

[wp_ad_camp_1]

A város legrégebbi része, amely még mindig áll, a Reeder’s Alley egy bájos látnivaló, amely közvetlenül a Helena fő turisztikai látványosságainak legtöbbje mellett található. A vörös téglaút rövid szakaszának mindkét oldalán csodálatosan jól megőrzött történelmi épületek és rönkházak találhatók. Az 1870-es években épült sikátor Louis Reeder nevéhez fűződik, aki először kőből és falazatból kezdett tervezni, kitalálva, hogy ez csökkenti a városban a tűzesetek számát. Vörös téglából épült bérházai rendkívül tartósnak bizonyultak: a mai napig állnak. Amellett, hogy irodáknak és magánlakásoknak ad otthont, a sikátorban úttörő kabin is található, amit meglátogathat, kiemelve, hogy milyen életet éltek a régió korai betelepülői. Itt található a Helena Látogatóközpont, amely tanácsokat adhat arra, hogy mit érdemes látni és mit csinálni a városban.

Mivel rengeteg gyönyörű erdő, túraútvonal és nézőpont van itt, a Mount Helena Városliget tökéletes hely a fejre, ha el akar merülni a természetben. A városközponttól rövid távolságra található, a hatalmas hegy uralja és meghatározza azt, amelyről elnevezték. Az 1667 méter magasra emelkedő Helena-hegy a város és környéke fölé magasodik, csúcsáról fenomenális kilátást élvezhet. Lejtőit takaró zöldellő erdők és virágokkal teli rétek borítják, itt-ott sziklákkal és mészkőbarlangokkal. A Helena-hegy tetejére való feljutáshoz különféle utak közül lehet választani; mindannyian csodálatos tájakon vezetnek át, mielőtt a park lélegzetelállító kilátópontjába kerülnének.