A legjobb látnivalók St. Louisban, Missouri államban

A Mississippi folyó nyugati partján elterülő nyüzsgő St. Louis Missouri és Közép-Nyugat egyik legértékesebb városa. A rengeteg szép park és zöldterület mellett számos csodálatos történelmi látnivalónak és múzeumnak ad otthont.

A francia IX. Lajosról elnevezett közép-nyugati metropolisz Illinois határán fekszik, és minden egyedi negyede saját ízével és identitásával büszkélkedhet. Virágzó művészeti és kulturális színterének, nagyszerű vásárlási lehetőségeinek és sporteseményeknek köszönhetően St. Louisban rengeteg programlehetőség kínálkozik. Érdekes tereptárgyak és építészeti látnivalók is vannak, mint például az ikonikus Gateway Arch. A város központjában található St. Louis egyik legfontosabb és leglenyűgözőbb történelmi nevezetessége: a vonzó Old Courthouse. 1839-ben épült, és csodálatos látványt nyújt, különösen, mivel a Gateway Arch drámaian emelkedik mögötte. Míg a bíróság épülete remek görög újjászületést mutat be, többnyire két befolyásos bírósági ügyről ismert, amelyek a kamráiban zajlottak. A túrák során a látogatók megtudhatják, hogy 1846-ban a rabszolgaságba esett Dred Scott kétszer is pert indított saját és felesége szabadságáért. Néhány évtizeddel később egy másik jelentős polgári pert indítottak Virginia Minor ellen, azzal érvelve, hogy a nők is szavazhatnak.

Amellett, hogy hallanak múltjáról, a vendégek átélhetik elegáns belső terének minden finom vonását; a bíróság épületének háromszintes kupolája a fő látványosság. A gyönyörű tájak, és a természet szerelmesei számára a Forest Park minden bizonnyal a megfelelő hely. Az 1904-es világkiállítás helyszíne, jelenleg az egyik legnagyobb városi park az Államokban, és csak egy rövid autóútra található a belvárostól. Nemcsak rengeteg tavat és parkosított kertet foglal magában, hanem néhány múzeumot, színházat és állatkertet is.