A legjobb kisvárosok New York államban

Míg a legtöbb látogató soha nem jut túl a Big Apple hihetetlen világhírű látnivalóinak során, New York államban is remek tájak, látnivalók és kisvárosok találhatók. A szárnyaló Adirondack-hegységnek és az idilli Finger-tavaknak otthont adó állam az Atlanti-óceán, az Erie-tó és az Ontario-tó mellett is fekszik – tehát valóban több oldala van.

[wp_ad_camp_1]

Az azonos nevű hosszú és karcsú tó északi végén található Canandaigua az egyik legtökéletesebb hely a Finger Lakes régióban. Ez a hely tökéletesen gondozott kertekkel, érdekes történelmi helyszínekkel és kulturális nevezetességekkel büszkélkedhet. Az, előkelő Canandaiguával ellentétben a főiskolai város, New Paltz élénk és fiatalos érzéssel rendelkezik. Könnyen megközelíthető Albanyból és New Yorkból is, az állam délkeleti részén fekszik, a Wallkill folyó mellett. Mivel 1678-ban alapították, a város gazdag történelemmel rendelkezik, és gyönyörű régi épületekkel, bárokkal és butikokkal szegélyezi utcáit. Számtalan hangulatos BnB mellett a legemlékezetesebb szállás kétségtelenül a Mohonk Mountain House. Ennek oka, hogy a híres viktoriánus kori üdülőhely lenyűgöző helyen áll, úgy néz ki, mint egy vár és számos látnivalót kínál.

Bár a világhírű zenei fesztivált valójában a közeli Bethelben rendezték meg, Woodstock kisvárosa még mindig vonzza a művészeket, zenészeket, szabad szelleműeket és színházkedvelőket. Noha virágzó művészeti és kulturális színteréről a legismertebb, egy idilli helyen található, hegyekkel, erdőkkel és a közeli tavakkal. Az állam délkeleti részén fekvő Woodstockot 1787-ben alapították, és valamivel több mint egy évszázada művészeti és kézműves telep volt. Mint ilyen, kis stúdiók, műhelyek és galériák vannak szétszórva a város körül, míg az élő zenét és előadásokat a Bearsville Színházban lehet hallgatni.