A legjobb gyógyteák

Ha Önt megkérdeznék, hogy véleménye szerint melyik az-az ital, melyet a legtöbbet fogyasztanak a világon mit válaszolna? Biztosan nem a teára tenné le a voksát. De bármilyen meglepő is, így van. Többek között ez annak is köszönhető, hogy ma már nagyon sok fajtáját különböztethetjük meg.

[wp_ad_camp_1]

Amennyiben nem csak az íze miatt szeretnénk fogyasztani őket, hanem a különféle hatásaik miatt, akkor ajánljuk figyelmébe a gyógyteákat. Melyek valójában nem is teából készülnek, hiszen igazi teának csakis azokat az italokat nevezhetjük, melyek teacserjéből készülnek. A gyógyteák pedig gyógynövényekből készülnek. A franciák ezért is nevezik inkább gyógyitalnak. Ezeket az italokat nagyon sokféleképpen elkészíthetjük. Melyre ajánlott is nagyon oda figyelni, hiszen növénytől függően ez változhat. Némelyiket elég csak leáztatnunk, míg a másikat forrázni kell. Ugyanis, ha erre oda figyelünk, akkor sokkal hatékonyabbak lehetnek ezek a gyógynövények, hiszen így sokkal jobban kitudják fejteni a jótékony hatásukat.

Gyógytea
Gyógytea

Amennyiben a gyógyitalokat igazi organikus növényekből készítjük el, akkor a legtöbb esetben sokkal hatásosabbak lehetnek, mint egyes vitamin készítmények. Nézzük is meg melyek a legjobb gyógynövények, melyeket ajánlott otthon tartani, hiszen sosem tudhatjuk mikor lesz rá szükségünk. Az első gyógynövény a borsmenta, melynek fogyasztása ajánlott hasi puffadásra és izomgörcsök enyhítésére egyaránt. Viszont azok számára, akik gyomorégéssel küszködnek érdemes számukra elkerülni. A másik gyógynövény, amely nagyon hatásos lehet, az gyömbérből és az ebből készített tea. Ugyanis segíti az emésztésben, illetve hatékony lehet hányinger, illetve gyomorpanaszok esetén is. A legjobb, ha friss gyömbérből készítjük, amelyet le kell áztatnunk 10-15 percig, majd azt követően fogyasztható.