A leggyakoribb háztáji madarak

Az ország minden régiójában vannak olyan madarak, amelyek úgy tűnik, mindig az etetők körül vannak, de az Egyesült Államok egész kontinentális területén nagyon kevés faj található. Ez a néhány háztáji madár nemcsak az ország minden táján népszerű, de minden évszakban rendszeres látogató.

[wp_ad_camp_1]

A sirató gerle szelíd, közepes nagyságú madár, amelyet fekete foltok és sötét szárnycsúcsok emelnek ki. A madár háta és szárnya gyakran szürke árnyalatú, nyakán irizáló folt jelenhet meg. Nyugtató hangjuk könnyen felismerhető, akárcsak a szárnyaik repülés közben fellépő lassú, örvénylő hangja. A molyhos harkály a legkisebb észak-amerikai harkály. A merész vörös folt a hím tarkóján könnyen felismerhető, és mind a hím, mind a nőstény madaraknak fehér a háta, csíkos az arca és foltos szárnyai vannak. A merész vörös mell, a szürke hát és szárnyak, valamint az amerikai vörösbegy csíkos torka könnyen felismerhető az ország udvarain, parkjaiban és erdőiben. A nyugati populációk általában könnyebbek, és az ifjú madarakat nem veszik észre könnyen álcázás céljából. Ezek a madarak futnak és ugrálnak a gyepen, és férgekkel, rovarokkal és bogyókkal táplálkoznak.

Az amerikai vörösbegyet könnyen vonzza az udvar, ahol rovarok és bogyók találhatók. Vonzza őket a madáretető és a fürdéshez szükséges vízi funkciók is. Az etetőknél lisztférgeket, valamint szétmorzsolt vagy aprított perecet is megkóstolhatnak. Az amerikai varjú teljesen fekete, barna szemű madár, amely óriási nyájakba gyűlhet, főleg télen. A szárnyakon irizáló kék vagy lila fény lehet látható. Bár a varjak gyakoribbak vidéken és nyílt területeken élnek, a városi és külvárosi környezetben is egyre népesebbek a varjak. A varjak kisebbek, mint a feketerigók, vagy mint a hollók. Az amerikai varjak nagyon alkalmazkodók, és könnyedén meglátogatják az udvarokat a madáretetőből származó törmelék, vetőmag és szúnyog miatt.