A keskenylevelű angyalfüzér

A keskenylevelű angyalfüzér varázsa erős, de átmeneti, mivel ezek a virágok hűvös időjárású egynyári növények, amelyek gyorsan elhervadnak, amikor megérkezik a nyár. A keskenylevelű angyalfüzér azonban egy gyönyörű növény, amely készen áll arra, hogy virágozzon még jóval azután, hogy az utolsó pillangó is elpusztult.

[wp_ad_camp_1]

A keskenylevelű angyalfüzér gyümölcsös illata egy bónusz, és különösen erős a forró nyári estéken. A keskenylevelű angyalfüzér teljes napfényben folyamatosan virágzik. Azok a növények, amelyek nem kapnak legalább hat óra közvetlen napfényt ritkán virágzanak. Ezek a növények sokféle talajt tolerálnak, de a szerves anyagban gazdag talaj csökkenti az öntözés és a műtrágyázás szükségességét. A növényeknek jó vízelvezetésre van szükségük a gyökérrothadás megakadályozására, tehát ha nehéz agyagból áll a földje, fontolja meg az növény nevelését emelt ágyakban vagy tartályokban. A keskenylevelű angyalfüzér növények kemények, és az aszály időszaka alatt továbbra is virágzanak. Vízre akkor van szüksége, amikor a talaj teteje száraznak érzik. A kiegészítő nedvesség akkor jó, ha a növények jó vízelvezetéssel rendelkeznek.

Ezek a növények szeretik a forró nyári időjárást és a magas páratartalmat. Havonta termékenyítse meg a keskenylevelű angyalfüzér növényeit, mivel ezek könnyű takarmányozók és túl sok műtrágya a lombozat túlnövekedését okozza a virágok rovására. Választhat egy kiegyensúlyozott virág-műtrágyát is 10-5-10 vagy 12-12-12 arányban, ez kiküszöböli az újbóli műtrágyázás szükségességét. Az ‘AngelMist’ fajta talajtakaróként működik, mindössze 4-10 hüvelykes, de akár 20 hüvelykig is kiterjedhet. A keskenylevelű angyalfüzér esetében a ‘Serena’ és a ‘Serenita’ az egyetlen fajta, amelyet a fogyasztók vetőmagként kaphatnak.