A hosszú virágzású szépecske növény

Ha alacsony karbantartású, szárazságtűrő, hosszú virágzású és vidám növényeket keres, akkor a szépecske növény tökéletes választás. Több mint 80 fajta magjával, valamint számos változattal és hibriddel tökéletes növény a színes, napos kertjéhez.

[wp_ad_camp_1]

A fajták körülbelül fele őslakos amerikai préri és erdei növény, míg a többi faj Közép- és Dél-Amerikában őshonos. Robusztus és bőséges virágzásuk népszerűvé tette őket a növénynemesítők körében. A madarak nagyon szeretik a szépecske növények magvait nassolni ősszel és télen. A méheket és a pillangókat színes virágzásuk vonzza. Százszorszép-szerű virágjaik színe világos, sárga és narancssárga, rózsaszín és piros színű is lehet. A szépecske függőleges csomókat képez és mérsékelt növekedési ütemű. Kora tavasztól őszig bármikor ültetheti őket, miután a fagyveszély elmúlt. Az egynyári fajták a nyár elején kezdenek virágozni, és időszakosan megismételik virágzásukat ősszel, míg az évelő fajták az ültetés utáni második évben kezdenek virágozni.

A legjobb választás érdekében rendeljen katalógusból. A keménység a fajtól és a fajtától függően változik, és nem minden szépecske fajta van évelő növény változatban – megtalálhatja mind az egynyári, mind az évelő növényeket. Az újabb fajták sokaságát továbbra is vizsgálatnak vetik alá, és osztályozásuk megváltozhat. A szépecske, vagy coreopsis legjobban teljes napsütésben virágzik, de részleges napsütésben is sikeresen termeszthető. A növények részleges árnyékban kissé lágyabbak lehetnek. Az intenzív hővel borított területeken a magok még a délutáni árnyékban is előnyösek lehetnek. A legtöbb szépecske fajta nagyon könnyen termeszthető és megéri foglalkozni vele, de nem kell különösebben tekintettel lenni a talaj minőségére vagy a talaj pH-jára.