A helyes hajápolás lépései

Mindenki szép hajról álmodik! Sokan pénzt, energiát nem kímélnek, hogy jólápolt benyomást keltsenek. De nem mindig „jól ápolt” az, ami annak néz ki. Sok pillanatnyi megoldás létezik, mely nem fenntartható hosszú távon. Csak hogy egy példát mondjak: szárazsampon! Használatával lehet, hogy pár órára jól néz ki a hajunk, de valójában mégiscsak zsíros és meg kellene mosni… Vagy másik példa, szilikonos hajvégápoló: úgy tűnik, mintha egészséges lenne a hajvégünk, valójában el vannak töredezve a hajvégeink, csak nem látszik, mert optikailag elkendőztük némi szilikonnal…

[wp_ad_camp_1]

Hajmosás

Válasszunk hajtípusunknak megfelelő sampont! Kerüljük az SLS-, SLES-tartalmú samponokat, válasszunk inkább natúr sampont, hajmosó szappant, mely nem tartalmaz káros anyagokat. Lehetőleg ne mossunk naponta hajat, mert azzal a hajunk számára hasznos zsírokat is eltávolítjuk. Hosszú távon ez arra készteti a szervezetünket, hogy még több zsírt termeljen. Érjük be heti egy, maximum két hajmosással!

A hajmosás technikája sem mindegy! Valójában csak a fejbőrünket kell samponozni és átdörzsölni, mert a hajtöveknél zsírosabb a hajunk. Magáról a hajszálról a rárakódott szennyeződést már a samponos víz is lemossa, ami áthalad a hajszálakon, amikor leöblítjük a hajunkat.

Hajbalzsam és hajpakolás

A hajbalzsamot egy nagy félreértés veszi körül, amiben jórészt a félrevezető reklámok a hibásak. A hajbalzsam nem táplálja a hajat, be sem jut a szerkezetébe!! Csupán annyit tesz, hogy a hajszál tetőcserépszerű szerkezetét kisimítja, így könnyebb kifésülni.

A hajpakolás más kicsivel többre képes: mivel hosszabb ideig marad fenn, így némiképp be is jut a hajszerkezetbe.

Hajvitamin

A hajvitamin az egyetlen, ami valóban hat a hajunkra és belülről táplája azt. Ennek egyszerű oka van: a hajvitamin a hajgyökereket látja el tápanyaggal, így a jóltáplált hajgyökérből jól táplált hajszál tud kinőni! A hajhagymák jólétéhez még nagyban hozzájárul a kollagén. A kollgént fogyaszthatjuk kapszula, tabletta, por vagy kollagén gumicukor formájában. A legkedveltebb nyilván a kollagén gumicukor, mert mindamellett, hogy hasznos a hajnak és a bőrnek, még finom is!

Hajkefe

Lehetőleg természetes alapanyagból készült hajkefét használjunk. Ilyen a vaddisznósörte, melynek szerkezete ugyanolyan tetőcserép szerkezetű, mint az emberi haj. Óvatosan keféljük a hajunkat, lentről felfelé haladva, és semmiképp ne tépjük. Rendszeresen tisztítjuk a hajkeféinket, akárcsak a hajunkat.

Hajszárító, hajvasaló

Egy mondatban összefoglalva: felejtsük el! A forró környezet kiszárítja a hajat, töredezni kezd, szöszösödni kezd, a legjobb, ha hagyjuk a hajunkat a szabad levegőn megszáradni.

Egyszóval helyezzük a hangsúlyt inkább a helyes hajápolásra és hosszú távon meghozza gyümölcsét! hajunk valóban egészséges, dús és fényes lesz.