A Guerlain kozmetikai márka

A Guerlain egy francia parfüm-, kozmetikai- és bőrápolási ház, amely a világ legöregebbjei közé tartozik. Számos hagyományos Guerlain illatot a „Guerlinade” néven ismert közös illat jellemez. A házat Párizsban alapította 1828-ban Pierre-François Pascal Guerlain. 1994-ig a Guerlain család vezette, amikor a francia LVMH multinacionális cég megvette azt. 68 kiemelt üzlete van, a párizsi Avenue des Champs-Elysées-én van a legfontosabb.

[wp_ad_camp_1]

A Guerlain-ház a Guerlain család tagjai tulajdonában volt és irányította is azt 1828-tól 1994-ig. 1994-ben az LVMH csoport, a luxusmárkákra szakosodott francia multinacionális befektetési társaság vásárolta meg. A Guerlain-házat 1828-ban alapították, amikor Pierre-François Pascal Guerlain megnyitotta parfümüzletét Párizsban, a rue de Rivoli 42. szám alatt. Pierre-François a ház alapítójaként és első illatszerzőjeként két fia, Aimé és Gabriel segítségével egyedi illatokat készített és gyártott. A folyamatos siker és a magas társadalmi tagok pártfogása révén a Guerlain 1840-ben nyitotta meg üzletét, a rue de la Paix-ot, és rányomta bélyegét a párizsi divat színterére.

Pierre-François 1864-es halálával az illatszer és az ügyvezető szerepe megoszlott a két testvér között, Gabriel irányította és tovább bővítette a házat, míg Aimé lett a parfümőr. A Guerlain-ház tehát nagy hagyományokat indított el, amikor a parfümér mester tisztségét a Guerlain család adta át. Guerlain második generációs házi parfümerejeként Aimé számos klasszikus kompozíció alkotója volt, többek között a Fleur d’Italie (1884), a Rococo (1887) és az Eau de Cologne du Coq (1894). Sokan azt állítják azonban, hogy legnagyobb kompozíciója az 1889-es Jicky volt, az első illat, amelyet parfümnek, nem pedig kölni eau-nak neveztek, és az elsők között használt szintetikus összetevőket a természetes kivonatok mellett. Guerlain alkotásai régóta befolyásolják az illatszer trendjeit olyan illatokkal, mint a Jicky, a Shalimar és a Vétiver.