A Soutzoukakia a görög konyha egyik kedvenc étele, ez darált sertés- és marhahús, kömény és olívaolaj keverékéből készült kolbász, amelyet vörösboros szószban főznek. Ezeket a görög húsgombócokat rizzsel tálaljuk. A Soutzoukakia nagyon laktató és tökéletes a hideg téli napokon.
A görög konyha minden információja megtekinthető az axa-assistance.hu weboldalon, ezért kattintson ide és olvassa el leírásunkat. Bár lehet, hogy néhányan már kóstoltak tengeri ételeket különböző országokban, ha még nem kóstolta a görög tenger gyümölcseit, hamar rájön, hogy ez valóban kivételes. Életében legalább egyszer ki kell próbálnia a polipból, osztrigából, tintahalból, jumbo garnélarákból, snapper pite-ből és barbouni-ból (csíkos vörös márna) készült halételeket! A Stifado egy hagyományos görög marhapörkölt, amelyet paradicsommal, hagymával, fahéjjal, ecettel vagy vörösborral, valamint különféle fűszerekkel és gyógynövényekkel főznek. Hagyományosan ezt a görög ételt rizzsel, chipsburgonyával, hilopittes (tojásos tészta) vagy orzo/kritharaki tésztával tálalják. Hideg téli napokra burgonyapürével tálaljuk, hogy kiadós és melegítő ételt kapjunk. A Tomatokeftedes vagy paradicsomos rántotta hagyományos előétel Santorini szigetén. A kockára vágott paradicsomból, hagymából, mentából és feta sajtból készült kis mennyei falatok az ízek egyedi kombinációját biztosítják. A sziget talajának vulkanikus jellege miatt a helyi paradicsom elképesztő textúrájú, így a legjobb paradicsomleves készül belőle!
A Tzatziki egy klasszikus görög mártogatós/előétel, amely szűrt joghurtból, fokhagymából, uborkából, olívaolajból, friss kaporból és néha citromléből készül. Egyszerű és könnyen elkészíthető előétel, és szinte minden ételhez tökéletesen passzol! Bővebb leírásért megéri benézni az axa-assistance.hu weboldalra.