A gerincfájdalom lelki okai

A hát-és gerincfájás napjainkban sokakat érintő probléma. Ugyan az ülő életmód és a rendszeres testmozgás hiánya is rányomhatják bélyegüket erre a területre, de mint oly sok esetben a lelki tényezők mellett sem mehetünk el. A szervezet komplex egészként működik, és a pszichés tényezők a testi egészségre is hatással vannak.

[wp_ad_camp_1]

Nem ritka, hogy éppen a lelki gondok váltanak ki testi fájdalmakat, melyek megoldásához a hagyományos orvostudomány akár kevésnek is bizonyulhat. A reikiréka.hu weboldalon utána olvashat annak, hogy melyek a gerincfájdalom lelki okai.

Személyiségünk alakulása egészen a születésünktől megindul. A gerinc akár a születési előtti mintákat is tárolja, majd mindazok a fizikai, emocionális és mentális információk hatással lesznek rá, amelyek életünkben bennünket érnek. Mindezek természetesen nem csak építő jelleggel vannak ránk nézve, így a sérülések és a berögződött negatív tapasztalatok is hatással vannak a testi-lelki egészségre. A gerinc, mint az energiaáramlás fő csatornája, így meghatározza közérzetünket, valamint életminőségünket.

Reiki
Reiki

Minden egyes tapasztalat, a szocializáció során szerzett élmények megmaradnak bennünk és befolyásolják azt, miként viselkedünk a jövőben, hogyan reagálunk egyes helyzetekre. Amikor a testi, lelki és szellemi működés egyensúlya megbomlik, akkor rendszerint fájdalommal találjuk szembe magunkat. S hogy milyen érzelmi blokkok okozhatják a gerincfájdalmat? Tipikusan a félelem, az önszeretet-hiány, az érzelmek elnyomása és az emberi kapcsolatokkal összefüggő problémák jelentkeznek a gerincben érzett fájdalom formájában. A görbülés, és az elcsúszott porckorongok rendszerint olyan problémák, melyek a fenti élethelyzetekkel találkozók körében előfordulnak. Az idegi becsípődések akár az egész közérzetre és más szervek működésére is hatással lehetnek, ezért a gerincfájást testi és pszichés szinten is fontos komolyan venni.

Az egyenes gerinc kifejezést is nem véletlen használják az emberek, hiszen ha lelkileg rendben vagy, és nincsenek elfojtások, érzelmi gátak benned, akkor egyenes, ténylegesen egészséges gerinccel élhetsz, fájdalom nélkül. Néha érdemes esélyt adni az olyan lehetőségeknek is, mint amilyeneket a reiki kínál a gyógyítás területén. Használja ki az energiaáramlás helyreállítását is szolgáló módszer előnyeit!