Zolcer János könyvei a book24.hu weboldalon

Hogyan készült maga a Gorbacsovról szóló könyv? Zolcer János kb. 8-10 éve tervezte, hogy megírja. Gorbacsov is rendszeresen megkérdezte tőle: hogy áll a könyvvel? Két éve azonban jött a koronavírus: nem lehetett utazni, beszűkült az élettér. Zolcer felült és írni kezdett. Néhány fejezetet lefordított oroszra, és elküldtem Gorbacsovnak Moszkvába.

Zolcer János könyvei megrendelhetőek a book24.hu weboldalra látogatva, tehát kattintson ide még ma és megtekintheti a teljes készletet is az árakkal együtt, ezért megéri ide látogatni. Gorbacsov kezdettől fogva nagyon támogatta az ötletet, hiszen tetszett neki, hogy tömegeknek, főleg fiataloknak szeretne könyvet írni, narratív formában. Tetszett neki, hogy QR kódokkal töltötte meg a könyvet, amikkel korabeli filmek, videók nyílnak meg. A kort kevésbé ismerők számára hasznos linkekkel és elektronikus lábjegyzetekkel játékos eligazodást biztosított a könyvhöz. Egy ilyen QR-kód például megnyit egy videót, amelyben maga Gorbacsov énekel egy szerelmes dalt feleségének, Raisának. Zolcer hat hónapig írt éjjel-nappal. A hibrid könyvön ugyanennyit dolgozott a kiadó szerkesztője és 3 műszaki kolléga: közel 700 oldal, 700 fotó, 120 videó, 200 elektronikus lábjegyzet szól örök szerelméről.  Gorbacsov segítségével sikerült leleplezni a kort, méghozzá alaposan!

Egyik olvasója ezt írta a könyvről: „Ez a könyv felnyitotta a szemem, és megmutatta nekünk a titkokat, amelyekben éltünk! Találkoztam egy bátor és becsületes emberrel, Gorbacsovval, aki megváltoztatta a világot, és az én életemet is.” Zolcer elment vele a Moszkva melletti dachába, ahol Raisával élt. Itt megmutatta neki egy fa törzsébe vésett szívet, amelyet Raisával készített 1985-ben, a kinevezése éjszakáján. Elvitte a kollégiumba, amely Raisza halála után magán „múzeum” volt. Sok régi emléket mutatott meg, amelyek mind megjelennek a könyvben. További részletekért és leírásért nézzen be a book24.hu weboldalra.