Útlevél igénylés online

Útlevelekre van szükség, ha külföldre szeretne utazni, mivel igazolják személyazonosságát és állampolgárságát. Biztonságos utat és védelmet biztosítanak a hordozónak idegen földön. Repüléskor általában többször kell bemutatnia útlevelét a repülőtéren, ha pedig autóval utazik, a határon kell ugyanezt tennie.

[wp_ad_camp_1]

Útlevél igénylés minden részlete elolvasható az axa-assistance.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk és itt mindent megtalál ami csak érdekelheti. Kell-e útlevél a belföldi járatokhoz? Nem. A belföldi járatokhoz általában nincs szükség útlevélre, mivel más kormány által kiállított fényképes igazolvány elfogadható. Mindazonáltal feltétlenül ellenőrizze országa utazási szabályzatát, hogy megtudja, milyen dokumentumokra van szüksége a belföldi és nemzetközi utazáshoz. Használhatom útlevelemet személyi igazolványként? Igen. Használhatja útlevelét a repülőtéren kívüli személyazonosítás céljából. Nem ajánlott azonban az útlevél napi hordozása, mivel az elveszett útlevél pótlása költséges és időigényes lehet. Az útlevél birtoklása nem feltétlenül garantálja a belépést a meglátogatni kívánt országba. A nemzetközi utazáshoz azonban útlevél szükséges.

Útlevél
Útlevél

Előfordulhat, hogy előzetesen utazási vízumot kell kérnie ahhoz, hogy beléphessen a célországba. Mielőtt útnak indulna, feltétlenül látogasson el a Passport Index oldalra, hogy megtudja, hány országba utazhat vízummentesen útlevelével, és mely országokban kell először vízumot kérnie. A Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet 9303 számú, „Géppel olvasható úti okmányok” című szabályzata szerint az útlevelek 3-as méretű úti okmányok, amelyeknek felépítésük, elrendezésük és tartalmuk tekintetében meg kell felelniük a meghatározott előírásoknak. További részleteket és a teljes leírást megtekintheti az axa-assistance.hu weboldalon.