Tippek a téli időszakra

A hosszú tél minden szervezet megvisel, főleg akkor, ha hosszasan komor és melankolikus az időjárás. Mi most összegyűjtöttünk pár tippet, amellyel elviselhetőbbé tehető ez a hideg és sokszor nyomasztó hangulatú évszak.

[wp_ad_camp_1]

Az egyik legfontosabb, hogy az immunrendszerünket feltornázzuk, és ne engedjük, meg hogy a külső időjárási viszontagságok megviseljék a szervezetünket és kihatással legyenek az egészségügyi állapotunkra. Sokakat nagyon megviselhet ez a melankolikus időjárás és a napfény hiánya, melyben még az élő természet hiánya is szerepet játszhat. Egyeseknél komoly hangulati ingadozást idézhet elő, illetve fáradékonyságot. Ahhoz, hogy ne érezzük magunkat lelkileg rosszul és a fizikumunk is rendben legyen nagyon fontos, nagy mennyiségű vitamint vigyünk be a szervezetünkbe. Ezt a nyers gyümölcsök hiányának függvényében megtehetjük különféle multivitamin készítményekkel, illetve a régi öregek a vöröshagymára esküdnek. A legtöbbünk szervezetét és a lelki világát a kevés fény viseli meg.

Tél
Tél

Amennyiben folyamatosan sötétben és kevés fény mellett dolgozunk az nagyon demotiváló lehet. Már az is nagyon sokat segíthet, ha beszerzünk egy asztali lámpát. Ezt még fokozhatjuk különféle fényterápiákkal is, melyekhez a berendezéseket egész kedvező áron beszerezhetünk, viszont kb. a napfénnyel megegyező mennyiségű lux-nyi fényt bocsát ki magából. A lehangoló napokon még a lámpa mellé jót lehet, ha oda helyezünk egy illatos gyertyát vagy egy csepegtethetős levendula olajat. Ugyanis az aromaterápia nagyon jól hat a lélek frissességére, és ez mellett még simogatja is a lelket. A téli időszakban bizonyára tapasztaltuk már, hogy szinte vissza húz az ágy. Ezekre a nehéz reggelekre ajánlott, hogy indítsuk a napot valami finom reggelivel vagy igyunk meg egy pohár citromos vizet.