Tippek a bőr rugalmasságának javítására a fiatalosabb megjelenés érdekében

Bőrünk rendkívül tartós, ugyanakkor nagyon érzékeny a sérülésekre. A károkat környezeti tényezők, helytelen táplálkozás, stressz és akár alváshiány is okozhatja. A károsodás egyik fő tünete a bőr rugalmasságának elvesztése. Ha a bőr rugalmassága elveszett, az azt jelenti, hogy bőrének azonnali ápolásra van szüksége, nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is.

Az étrend fontos szerepet játszik a bőr rugalmasságának javításában és a sérült sejtek pótlásában. Bőrünk egyszerűen visszatükrözi azt, amit napi rendszerességgel eszünk. Azonnal módosítsa étrendjét, hogy megóvja bőrét, és maximalizálja annak rugalmasságát. A piros zöldségekről és gyümölcsökről azt mondják, hogy öregedésgátló élelmiszerek, mivel hozzájárulnak a kollagén növekedéséhez. Gazdag antioxidánsokban, például likopinokban, amelyek viszont elősegítik a kollagéntermelés fokozását, ami segít a bőr rugalmasságának növelésében. A kollagén a sejtek DNS-károsodásának megelőzésében is segít. Segítik a sejtek jobb működését. Vegyen be sok pirospaprikát, céklát, cseresznyét és almát az étrendjébe. A bab a bőr egészségének legjobb tápláléka. Fehérjékben gazdagok, amelyek segítik a szervezetet az elhalt hámsejtek pótlásában. A diófélék, beleértve a diót és a mandulát is, gazdagok E-vitaminban, amely egy magas zsírban oldódó tápanyag, amely segít megóvni a bőrt a nap káros hatásaitól.

A bab, hüvelyesek és borsó gazdag ásványi anyagokban, például rézben, amelyek növelik a bőr rugalmasságát. Ha éhesnek érzi magát, rágcsálhatja a diót. A sült babot és a hüvelyeseket kenyérrel tálalhatjuk. Egyszerre ízletesek és táplálóak. A bőr rugalmassága javul, ha napi rendszerességgel zsírsavakat fogyasztunk étrendünkből. Egyen zsírsavakban gazdag élelmiszereket, például lenmagot, makrélát és lazacot.