Szobanövények, amelyek nem igényelnek komoly gondozást

Általában azok az emberek, akik nem kertes házban élnek, szeretik, ha a lakásban növények vannak. Az embereknek szüksége van a növények közelségére az oxigéntermelés szempontjából, vagy pusztán csak azért, mert komfortosabban érzik magukat a lakásban, ha van egy pár szép dísznövény.

[wp_ad_camp_1]

A nagyobb üzletekben, vagy a direkt erre specializálódott kereskedésekben ma már majdnem miden fajta beszerezhető, de újabban az internetes boltokban is nagyon elterjedt a szobanövények, vagy magok forgalmazása. Ha valaki eldöntötte, hogy szüksége van szobanövényre, de még nem tartott, vagy nem ért a gondozásukhoz, akkor könnyedén megtanulhatja, feltéve, hogy érdekli a dolog. Viszont abban az esetben, ha valakit nem érdekel az ilyesmi, és egy kicsit hanyagabb is, mint az átlag, nem érdemes, ha nagyon kényes növényt vásárol. A továbbiakban vegyük sorra azokat a lehetőségeket, amelyek ilyenkor szóba jöhetnek. Természetesen nem szabad elfelejteni, hogy ezek a növények is ugyanúgy igényelnek törődést, csak közel sem olyan mértékben. Az első ezek közül természetesen a kaktusz. Mivel ez olyan éghajlaton él, ahol ritkán van esőzés, nincs szükség arra, hogy napi szinten öntözzük. Azonban, fajtától függően ez is igényel öntözést egy héten körülbelül egyszer. Ezen kívül pedig, mint minden növényt, a legjobb, ha ezt is a napfényre tesszük, de ne a tűző napra. A következő a listán a lefele csüngő levelű pálma. Mivel ez sem igényel túl sok figyelmet, a lényeg, hogy heti egyszer öntözzük meg. Azonban itt figyelni kell arra is, hogy öntözéskor kicsit vizezzük be a leveleket, mert csak így lesz egészséges, és így nem fog kiszáradni. Hogyha valami látványosabbat is szeretnénk, például egy virágot, akkor a legjobb, ha a begónia mellett döntünk.

Szobanövény
Szobanövény

Az a jó ebben a virágban, hogy nem kényes, és mégis gyönyörűen néz ki. Ráadásul, sokat tart a virágzása is. Az sem olyan nagy baj, hogyha egy kicsit párásabb, mondjuk konyhai környezetben tartjuk, mert akkor sem megy tönkre. Ezeket a növényeket mind beszerezhetjük, azonban nem kell azt hinnünk, hogy amiért nem annyira kényesek, nem igényelnek törődést. Hogyha valaki növényt vásárol, akkor mindenképpen tudatosítania kell, hogy az nem csak egy dísz, hanem egyben egy felelősség is, még abban az esetben is, ha jól bírja a gyűrődést. Hogyha mindezt belátjuk, és még mindig úgy gondoljuk, akkor a legjobb, ha növénykereskedésekből szerezzük be őket.