Szárítsunk gyorsan és könnyedén citromfüvet

Mindenki számára a legfontosabb, hogy egészséges és ezáltal kiegyensúlyozott életet éljen és ehhez nagyban hozzájárul a megfelelő táplálkozás és a rendszeres mozgás is.

[wp_ad_camp_1]

Az egészséges életmódnak sok ága-boga van és az is egy fontos része, hogy gyógyszerek helyett például használjunk gyógynövényeket, készítsünk belőlük teát vagy kivonatot, stb. Ez azért nagyon jó megoldás mert a gyógynövények rendszeres fogyasztása hosszú távon erősíti meg az immunrendszert. Még ha nem is hat olyan intenzíven és gyorsan, mint egy gyógyszer, de nincs káros hatással a szervezetre. A citromfű szárítás nagyon egyszerű. Egy olyan gyógy-, és fűszernövényről beszélünk, amely nagyon sokoldalúan felhasználható és kiváló hatással van a szervezetre. Friss, kellemes, a citromra emlékeztető illata van. A növény frissen és szárítva egyaránt felhasználható. Leszedhetjük friss hajtásait tavasszal, vagy nyáron, amikor már levelei teljesen megnőttek. Sokan azt ajánlják, hogy inkább tavasszal szedjük, mert akkor a legerősebb az aromája.

Citromfű
Citromfű

Miután leszedtük, tegyük őket egy nagyobb tálcára és vigyázzunk arra, hogy ne fedjék le egymást, mert akkor nem fognak megfelelően száradni. A leveleket leszedhetjük szárítás előtt vagy után. Egy olyan helyen tároljuk, ahol nem nedves a levegő (mint például a kamra) és jól ki tud száradni.

Esetleg, ha van otthon szárító készülékünk, akkor a tálcát helyezzük a készülékre és alacsony hőmérsékleten szárítsuk ki. Miután ez kész tárolhatjuk üvegekbe, vagy akár le is fóliázhatjuk és a mélyhűtőbe rakhatjuk. Azért kell lefóliázni, mer akkor nem nedvesednek meg a levelek. Hogyha szárítás után szedjük le a leveleket a szárról, akkor jó odafigyelni arra, hogy a levelek ne törjenek nagyon össze. Mindenki láthatja tehát, hogy a bazsalikom szárítása nagyon egyszerű és könnyen megoldható feladat.