Spokane – a fantasztikus gazdasági és kulturális város

A csendes-óceáni térség vitathatatlan gazdasági és kulturális fővárosa, Spokane Washington távol-keleti részén fekszik, és lenyűgözően a legnagyobb város Seattle és Minneapolis között. Bár gyakran figyelmen kívül hagyják turisztikai célpontként, Spokane-ban rengeteg tennivaló van, mivel a város virágzó művészeti, kulturális és kézműves sörfőzdével rendelkezik, és gazdag történelemmel is egyaránt.

A Spokane-folyó és az azonos nevű fantasztikus vízesések mellett elhelyezkedő város identitásának nagy része a városon áthaladó zúduló vizekhez kötődik. Egykor egy spokane törzstelep helyszíne volt, később iparosodott, mielőtt a folyópartja szerencsére újjáéledt és újra használható volt az 1974-es világkiállításra. Manapság vízpartja festői felfedezésre alkalmas hely, szép természeti foltokkal, érdekes történelmi turisztikai látványosságokkal és szórakoztató helyekkel. Változatos belvárosa vonzó építészetet, csábító létesítményeket és fenséges hegyeket kínál, míg folyók és erdők is vannak a közelben. A város egyik legfontosabb kulturális létesítménye, a Fox Színház közel egy évszázada meghökkentő és szórakoztató a vendégek számára. Míg eredetileg filmbemutatókat tartottak, most balett-, opera- és zenekari előadásoknak ad otthont.

Az 1931 -ben megnyílt színház egy gyönyörű art deco épületben található, amely fantasztikus falfestményekkel borítja a nézőtér és a félemelet falait. A 2000-es évek elején majdnem lebontották, az épületet szerencsére megvásárolta a Spokane Symphony, aki felújította és helyreállította korábbi fényét. A The Fox Martin Woldson Színházaként ismert, zsúfolt produkciórendszere folyamatosan vonzza a helyieket és a látogatókat. Katharine Hepburn és Bing Crosby, valamint Frank Sinatra és Michelle Obama is felléptek a megszentelt színpadon.