Síutak csodás helyeken

Akár téli vakációra indul a havas hegyekbe, akár olyan környéken lakik, ahol könnyedén ellátogathat a lejtőkhöz, a hideg téli hónapokban a síeléssel mindig jókat mozoghat. Minden korosztály és készségszint számára előnyös lehet egy nap a hóban, mivel a síelés a testnek és az elmének egyaránt jótékony.

[wp_ad_camp_1]

Síutak elérhetőek az invia.hu weboldalon méghozzá szuper árakkal ezért ha az ünnepeket idén ön is síeléssel töltené, akkor itt a helye nálunk.  A propriocepció az a képesség, amelyet az ember képes érzékelni a különböző testrészek helyzetében, és az erőfeszítés, amely azok mozgatására irányul. Más szavakkal, amikor csukott szemmel tartja kezét az arca előtt, akkor is tudja, hogy a keze ott van, bár nem látja. A síelés meglehetősen kevés egyensúlyt és koordinációt igényel, és tisztában kell lennie testének sok apró mozgásával és helyzetével, ha jól szeretne síelni és talpon maradni. A propriocepció az életkor előrehaladtával gyengül, ezért minél többet vesz részt proprioceptív tevékenységekben, annál kevésbé fog csökkenni. A térdeidnek el kell viselniük a test feszültségét és súlyát, miközben lefelé fordul és gyorsan halad, ezért a síelés során megerősödnek. A térd megerősítésén túl a csontok erősebbé válnak a lábára nehezedő hatás miatt.

Síelés
Síelés

Tehát nemcsak fantasztikusan csúszik le a lejtőkön, hanem megakadályozza a térdkárosodást, az oszteoporózist és növeli proprioceptív erejét. A síelés nemcsak az általános boldogságot és közérzetet növeli, hanem előnyös az egyén testi és lelki egészségére, a tevékenység gyakorisága vagy időtartama ellenére. A síelés aerob állóképességi tevékenységként elősegítheti az egyén számára a kalóriaégetést és a fogyást. A kezdők jó szív- és érrendszeri edzésre tehetnek szert. Mivel a síelés állandó guggolási helyzetbe hozza, megmunkálja a belső és külső combokat, a combizmait és a farizmait. Bővebb leírásért és ajánlatokért keresse fel az invia.hu-t ahol könnyen talál szuper síutakat.