San Augustin rejtélyes oldala

San Agustin Kolumbia egyik legérdekesebb ősi helyszíne, több mint 500 monolit, szobor, petroglyph és sarcophagi otthona. A területet körülbelül 3300 körül határozták meg, de csak a hatodik században és a 14. században építették az első telepesek leszármazottai a San Agustinban található ünnepi sziklafaragványokat és temetkezési helyeket.

[wp_ad_camp_1]

Sajnos a kívülállók által a térség ellen elkövetett támadások a város polgárait valamikor 1300 és 1400 között elüldözték a földjükről. A San Agustinban élő inkánák előtti emberi kultúrát rejtély veszi körül. Senki sem tudja a kultúra valódi nevét. Társadalmi vagy politikai felépítésükről nincs információ. A tudósok egyfajta feliratot találtak a helyen, de nem tudták lefordítani. A társadalomról ismert legtöbb információ a faragott szobrok és más romok értelmezéséből származik. A legtöbb San Agustin-i kőfaragványt 100 és 1200 között hozták létre. Vulkáni kőből faragták őket, és magasságuk 20 és 7 méter között változhat. Ezek magukban foglalják az emberi alakok ábrázolását, a mosolygós és tüsszentő szörnyeket, valamint az állatokat, például a kígyókat, a madarakat és a jaguárokat. A legtöbb szobor temetési szertartásokhoz, a természetfeletti világhoz és a halottak eröjéhez kapcsolódik.

San Augustin
San Augustin

Az egyik legnépszerűbb szobor a The Double Self, egy kettős lény kőfaragványa, amelyben a két fej összehúzódik, hogy egy elülső macskaszerű fej legyen. A sámán varázslatát jelképezi. A kígyót a karmaival megragadó sas faragványa a teremtést, a politikai hierarchiát és a hatalmat képviseli. A La Fuente de Lavapatas egy szent kút, amelyet rituális fürdőkben és vallási szertartásokban használnak. Ez a legszebb a faragványok közül. A faragványok tartalmaznak kígyókat, varangyokat, teknősöket és iguánokat, valamint az emberi alakokat és arcokat.