Profi segítség a pszichológustól tanulási és beilleszkedési zavarok esetén

Pszichológustól segítséget kérni egyáltalán nem számít cikinek vagy szégyenletesnek. Gyakran a szülő nem tudja, hogy hogyan tudna segíteni gyermekének. Ha a gyermek nincs jól, a szülő pedig nem tud segíteni, az igazán fájdalmas, azonban ilyen esetben érdemes pszichológus segítségét kérni.

[wp_ad_camp_1]

Pszichológus, aki tanulási és beilleszkedési zavarok esetén segít – Sok gyerek nem találja a helyét egy közösségben, különösen, ha egy jól összeszokott társaságba kell beilleszkedni, például iskolaváltás esetén. A beilleszkedési nehézségek kihatnak a gyermek iskolai teljesítményére és viselkedésére. Még rosszabb, ha a gyermeket kiközösítik társai. Egy gyermek számára ezt nagyon nehéz megélni, de a szülőnek is nehéz azt látni, hogy társai bántják a gyereket. Ma már ez egyre több gyermek közösségben jelenik meg. Ha a gyermeket kiközösítik, azt nem fogja elfelejteni, a sebeket hosszú ideig magán viseli. Nagyon gyakran viselkedése is megváltozik. Észre kell venni az árulkodó jeleket. A nehézségeket komolyan kell venni és mielőbb kezelni. Ehhez nem árt egy szakértőtől is segítséget kérni.

Bajnai Nóra pszichológus nem csak felnőttekkel, hanem gyerekekkel is foglalkozik. Akár tanulási és beilleszkedési zavarok kapcsán is érdemes őt keresni. Sajnos vannak, akik úgy gondolják felesleges pszichológusra kidobni a pénzt, bőven elég, ha a családtagoknak vagy a barátoknak elmeséli az illető a problémát. Viszont nagyon sok esetben, különösen, ha gyerekről vagy tinédzserről van szó, a páciens mert úgy érzi, hogy környezete nem veszi komolyan problémáját vagy meg sem hallgatja. Ha az Ön gyermeke is tanulási és beilleszkedési zavarokkal küzd és nem tudja hogyan segíthetne neki, akkor érdemes ellátogatni a bajnainora.hu weboldalra, ahol hasznos elérhetőséget is talál!