Olcsó karácsonyi dekoráció

A karácsonyi dekoráció nagyon fontos, hiszen meghozz az ünnepi hangulatot, viszont feldíszíthetjük a szobáinkat nélkül is, hogy több ezer forintot költünk égőkre és drága díszekre. Rengeteg olyan karácsonyi dekoráció létezik, amit kevés pénzből is be lehet szerezni, és a legtöbbet akár saját kézzel is el lehet készíteni. Ezekről tudhat meg többet a továbbiakban.

[wp_ad_camp_1]

Ha a nappalit szeretné kidíszíteni, akkor ennek a legegyszerűbb módja az, ha a párnákat öltözteti karácsonyi hangulatba, vagyis áthúzhatja a párnát karácsonyi huzattal. Ezt nem feltétlenül kell a boltban megvásárolni, hiszen egy egyszerű párnahuzatra írhat vagy rajzolhat textilfilccel karácsonyi mintákat és már készen is van az ünnepi hangulatú párna. A karácsonyi zoknik kiakasztása is nagyon hangulatos dekoráció lehet, ilyen zoknikat pedig szinte bárhol kaphat, méghozzá igen olcsón. A régi pomponos dekoráció is előnyös lehet és hangulatos is, ráadásul nagyon olcsó, és ha ráaggatunk néhány gömböt, akkor teljes lesz a karácsonyi dekor.

Karácsonyi dekor
Karácsonyi dekor

Természetesen a fürdőszoba nem igényel túl sok karácsonyi dekorációt, viszont a hangulatot egy-két karácsonyi illatú gyertyával vagy éppen szappannal könnyen fel lehet dobni, vagy egy két papírdíszt is lehet készíteni, például hópehely formájúakat, ehhez pedig nem kell mást, csak egy kis papír, filc és olló. A konyhában bátran lehet fenyőággal díszíteni, hiszen annak nemcsak a kinézete karácsonyi, hanem az illata is. A fenyőággal viszont vigyázni kell, és nem szabad a tűzhely fölé helyezni, nehogy lángra kapjon az egész ház. A konyhában néhány füzért is fel lehet aggatni, vagy kisebb égőket, hiszen azok is rendkívül hangulatosak és ünnepi hangulatot keltenek majd a konyhában. Ha ezeket a tippeket kipróbálja, akkor nem kell majd mélyen a pénztárcába nyúlnia ahhoz, hogy karácsonyi hangulatot varázsoljon otthonában.