Néhány fontos tudnivaló a jojobaolajról

Napjainkban nagyon sok olyan termékhez hozzá tudunk jutni, amelyek régebb nem voltak kaphatók a boltokban, gyógyszertárakban stb. A különféle növényeknek sokoldalú a felhasználása, és vannak köztük olyanok, melyekből kizárólag olajkivonat készül. Ilyen például a jojoba is, amely a szegfűfélék családjába tartozó, magasra növő cserje. Kalifornia, Arizóna és Mexikó területén található és magjának olajáért ipari mennyiségben termesztik.

[wp_ad_camp_1]

A jojobaolaj nagyon sokféle módon fel lehet használni, magában vagy akár más illóolajokkal kombinálva, hogy még hatásosabb legyen. A jojobaolajat leginkább a kozmetikai iparban használják. A növény egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mivel kiváló a hidratáló és bőrápoló tulajdonsága. Már az indiánok is ismerték és használták a jojobaolajat, sebek fertőtlenítésre, a bőr-és a haj ápolására, illetve a bőr napfény elleni védelmére. A jojobaolajat tartják a leghatékonyabb és legelviselhetőbb kozmetikumnak. Mivel nagyon sokoldalú, ma is elengedhetetlen része a hajápoló termékeknek is. Nagyon hasonló a faggyúhoz, ami az emberi szervezet által kiválasztott kenőanyag a bőrön és a hajon.

Jojobaolaj
Jojobaolaj

Maga az olaj számos biológiai és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek amellett, hogy egészségessé teszik a bőrt, természetesen ragyogóvá is. Kiváló megoldást jelent a ráncokkal és a narancsbőrrel szemben. A bőrbetegségek esetén, mint például az ekcéma vagy a pikkelysömör egy hatékony megoldást jelent. Megnyugtatja az irritált bőrt és növeli a kollagén természetes előállítását. A hajra gyakorolt jótékony hatásainak egyike, hogy a haj jól hidratált marad. Segít abban, hogy könnyen ki lehessen fésülni azt és mindenféle hajtípusra jó hatással van, kifejezetten arra, amelyik száraz és károsodott és töredezettek a hajvégek.