Néhány fontos látnivaló Amszterdamban

Mindenkinek jól esik néha a pihenés, a vakációzás és  rengeteg olyan hely van a világon, ahová érdemes ellátogatni. Ilyen például Amszterdam is, ahol nemcsak gyönyörű épületek várnak, hanem sok különféle programra van lehetőség.

[wp_ad_camp_1]

Amszterdam egy olyan főváros, amely a téli és nyári időszakban egyaránt megfelelő választás úticélként. A városban épült első csatornák leginkább védelmi szerepet töltöttek be, majd a 17. században a kereskedelem fejlődése, valamint a népességszám növekedése miatt egyre több csatorna épült. Jelenleg a városban 165 csatorna található és ezek együtt száz kilómétert alkotnak, összesen 1281 híd ível rajtuk át. Már egy séta a városban is kiváló program, hiszen a gyönyörű épületek, hangulatos utcák, hidak, kávézók mind gazdag látélményt adnak az ide látogatónak. A művészetet kedvelők számára kihagyhatatlan a Rijksmuseum, ami a legnagyobb és leglátogatottabb múzeum Amszterdamban, valamint az egyetlen olyan múzeum a világon, ami alatt egy alagúton keresztül át lehet biciklizni. A Rijksmuseum mellett található Van Gogh múzeumban, a híres holland festőnek nagy gyűjteménye tekinthető meg.

Amszterdam
Amszterdam

Az Anna Frank ház szintén egy nagyon látogatott célpont a turisták körében. Anna Frank egy zsidó lány volt, aki naplójáról vált híressé világszerte. Amikor a németek elfoglalták Hollandiát, Anna Frank és családja két éven keresztül rejtőzködött a ház egy elkülönített szárnyában, hogy megmeneküljenek a koncentrációs tábor elől. Ha itt járunk mindenképp érdemes ellátogatni a világszerte ismert virágpiacra, amely a városközpontban található. Ne maradjon ki a listáról a vörös lámpás negyed sem, hiszen sokaknak ez az első gondolata, ha Amszterdamról van szó és évente rengeteg turista utazik csak a vörös lámpás negyed miatt a városba.