Múzeumok, amiket online is megnézhet karantén idején

Ha azt tervezte, hogy egy múzeumot látogat tavasszal, akkor semmi sincs veszve, nem kell megijednie ha le kellett mondania utazását a világjárvány miatt. Noha ezeket a kulturális ikonikus helyeket be kellett zárni, online még megtekinthető, ha éppen múzeumot szeretne látogatni.

[wp_ad_camp_1]

A British Museum Londonban található, és ki nem hallott volna London leghíresebb múzeumjáról? Ez a turistamágnes múzeum együttműködik a Google Arts & Culture-rel és mintegy 2000 vezető intézménnyel, így interaktív túrán vehet részt a múzeumban. Kényelmesen utazhat a termek között és ha rákattint a tárgyakra, akkor többet tudhat meg a történelmükről. A gyönyörű Rijksmuseum, mi önmagában olyan, mint egy festmény szintén megtekinthető online. A múzeum tele van a holland aranykor alkotásaival és remekműveivel. Annak ellenére, hogy június 1-jéig be kellett zárnia a kapuit, a Rijksmuseum online kezdeményezése azt jelenti, hogy továbbra is meglátogathatja virtuálisan. A Google részt vesz ebben a kezdeményezésben, amely lehetőséget nyújt 11 „kiállítás” felfedezésére, ahol kapcsolatba léphet a múzeum különféle munkáival, elolvashatja azok történeteit és megnézheti a darabok közeli képeit.

Talán a világ leghíresebb múzeum a Louvre, amely Párizsban található. Párizs leghíresebb és legjelentősebb múzeumjának is be kellett bezárnia a kapuit , amikor a vírus Párizsban is felütötte a fejét. Ennek ellenére továbbra is virtuális túrán vehet részt  az egyiptomi antikvitások termében vagy a Galerie D’Apollonban és máshol is. Guggenheim, New York: a Nagy Alma ikonikus Guggenheim múzeumjának folyosóit is fellátogathatja. Közelről megtekinthető Catherine Opie munkáit, Ivan Navarro installációját, és az Ovitz könyvtárat, amit Jonas Wood készítette. Uffizi Galéria, Firenze: Négy kiállítás együttesen mutatja be a Medici-k műalkotását egy 16. századi épületben.