Munkaszüneti napok a 2020-as évben

Vannak dolgok, amik a legtöbb embert foglalkoztatják. Ilyen például, hogy mikor lesz az évben munkaszüneti nap. Szerencsére 2020-ban is lesznek hosszú hétvégék. Az alábbiakban azt is kifejtjük, hogy pontosan mikor.

[wp_ad_camp_1]

Munkaszüneti napok 2020 – Mindenkit érdekel, hogy mikor van hosszú hétvége az év folyamán, hiszen sokan ekkor utaznak el meglátogatni a rokonokat, kirándulnak, intézik el a nagytakarítást, de az sem ritka, hogy wellness szállodában pihenik ki a rohanó hétköznapok fáradalmait. 2020-ban is több hosszú hétvégével lehet számolni. Konkrétan három darab háromnapos hétvégével és három darab négynapos hétvégével. Mindezért cserébe két szombati napot kell ledolgozni, az egyiket augusztusban, míg a másikat decemberben. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy mikor lesznek hosszú hétvégék, továbbá azt sem árt tudni, hogy melyik szombati napok számítanak munkanapnak, ugyanis csak ezáltal lehet tervezni. A legelső hosszú hétvége, mely négy napos, áprilisban lesz, Nagypéntek és húsvét hétfő által. Augusztusban van a következő négynapos hosszú hétvége, mivel az Államalapítás ünnepe csütörtöki napra esik, míg a harmadik négy napos hétvége Szenteste van.

Viszont, ahogy már fentebb is említettük, lesznek három napos hétvégék is, amikor az ünnepnap hétfőre vagy pénteki napra esik. Ilyen a munka ünnepe, pünkösd hétfő, és az 56’-os forradalom ünnepe. Érdemes ellátogatni a pontosido.hu weboldalra, ahol megtekintheti táblázatba foglalva a munkaszüneti napokat, valamint azokat a szombati napokat, amikor be kell menni dolgozni. A táblázat jól átlátható, így sokkal könnyebben lehet tervezni. A 2021-es munkaszüneti napokról egyelőre nem tudunk nyilatkozni, mivel még nem hozta nyilvánosságra a Minisztérium.