München közelében levő kastélyok

München, mint Bajorország fővárosa, vitathatatlanul az egyik legizgalmasabb és legnépszerűbb turisztikai célpont Németországban. Hatalmas sörcsarnokokkal, autentikus bajor ételekkel, számtalan múzeummal és történelmi katedrálisokkal is büszkélkedhet a város.

[wp_ad_camp_1]

Münchenben emellett még néhány lenyűgöző kastélypalota is megtalálható, amikét érdemes szemügyre venni. Akár az építészet vagy a történelem érdekli, biztosan tetszeni fognak önnek a München közelében fekvő kastélyok. Ha Münchentől 120 km-re (75 mérföld) északra halad, eljuthat a Burg Prunn-hoz. A 13. század elején épült kastély késő gótikus stílusban lett kialakítva. A kastély kialakítása lenyűgöző, de ugyanolyan lenyűgöző a helyszín is, ami körülveszi. A Prunn-kastély egy sziklán található, kilátással az Altmühl folyó völgyére. A kastélytól látványos kilátás nyílik rá. A Prunn-kastély egyik legjobb tulajdonsága az, hogy továbbra is megőrzi középkori dekorációját. A földszinten egy nagy terem pontosan úgy áll, ahogyan a 13. századi gótikus stílusban megalkották. A kastély az a hely, ahonnan a Prunner Codex származik, egy klasszikus német eposz történelmi kézirata.

Prunn-kastély
Prunn-kastély

Nagyjából 90 percre Münchentől található a Chiemsee, egy gyönyörű tó. A tó közepén egy sziget található, ahol a figyelemre méltó Schloss Herrenchiemsee áll. Ez a kastély II. Ludwig királynak épült azzal a céllal, hogy lemásolja a gyönyörű Versailles-i palotát. Ha bemegy a kastélyba, akkor készüljön fel az állami dekorációval díszített hálószobakamrákra, a világhírű portrékra és a páratlan porcelángyűjteményre. Csakúgy, mint Versailles-ben, a Herrenchiemsee Schloss kertje is fenomenális, és nem szabad elhagyni a kastély területét anélkül, hogy ne sétált volna az angol és a francia ihletésű pázsiton.