Minden, amit a szemüvegviselésről tudni kell

A szemorvosok a hosszú éves munkájuk során rengeteg szemüveget viselő emberrel találkoznak, így megismerhetik azok téveszméit a szemüveggel kapcsolatban. Léteznek olyan állítások a szemüveggel viseléssel kapcsolatban, amelyeket az emberek találtak ki, és nem egyeznek meg az az orvostudomány kijelentéseivel.

[wp_ad_camp_1]

Bizonyára mindenki hallotta már azt a tévhitet a szemüvegviseléssel kapcsolatban, hogy nem érdemes szemüveget viselni, mert ellustítja az érzékszervünket. Elgondolkodtató állítás, azonban ez esetben el kell gondolkodni azon is, hogy az emberek többsége miért választ kényelmes ágyat, valamint, hogy miért viselünk cipőt. A szem a legfontosabb érzékszervek közé tartozik, mivel az információk 90%-át a segítségével sikerül az embernek megszereznie. Természetesen az érzékszerv reggel a legpihentebb, ezért képes tökéletesen alkalmazkodni a távolsághoz. Délután során a szemizmok mindent megtesznek az éleslátás elérésért, ebben az időszakban kezd elromlani a szem, és sok esetben szemszárasság, fejfájás jelentkezik. Ez a hiba könnyedén korrigálható olyan szemüveg segítségével, amely korrekcióját szakorvos határozta meg.

Szemüveg viselés
Szemüveg viselés

Érdemes néhány dologra oda figyelni, azért, hogy az évek során a látás a legkisebb mértékben romoljon. Az első és legfontosabb szabály, hogy a távolsághoz megfelelő korrekciójú szemüveget kell viselni, de emellett két évente szakorvos által meg kell vizsgáltatni a szemet. A számítógépes munkát végző embereknek javasolt, hogy óránként 5-10 percet pihentessék a szemüket, méghozzá úgy, hogy 5 méternél távolabbra néznek. A fekete gyümölcsök fogyasztása ajánlott, mivel bennük megtalálhatóak azok a vitaminok és ásványi anyagok is, amelyekre az emberi szemnek szüksége van.