Minden a neomodern építészetről

A neomodern és a modernista építészetben sok a közös, így bonyolult lehet megkülönböztetni a kettőt, de mindkét irány szereti az egyszerű vonalakat és elutasítják a klasszikus díszítést. Garantáltan nem talál oszlopokat és felesleges díszeket.

A valóságban a neomodern építészet (amely a neomodernizmus mozgalmából született) kevésbé meghatározott stílus és inkább annak a helynek az elvont kifejezése, ami azt jelenti, hogy ahogy öregszik, az egy pillanat lesz az időben és örökké képviseli az időbeli tudatosságnak ezt a rövid törését. A főként nagy, sima és monolit kialakítású neomodernista házak mindig célt és funkciót akarnak szolgálni. Az egyenes vonalak és négyzetek elengedhetetlenek a neomodern építészeti stílusban. A neomodern építészet megkönnyíti a dobozos formák, éles vonalak és egyenes élek jó kihasználását és tömegesen vagy hatalmas méretben összehúzva azokat. A neomodern ház, nem túl magas. Nincsenek díszítések, amelyek feleslegesnek vagy helytelennek tűnnek és az egész úgy néz ki, mintha grafikai papírra lehetett volna tervezni ceruzával, vonalzóval és semmi mással. Lineáris és letisztult.

Míg a neomodern építészet nagyon egyszerű és funkcionális kíván lenni, természetesen képesnek kell lennie arra, hogy összekapcsolja az épületek különböző szakaszait, tereit. Ennek a keverési fázisnak nem kell azt jelentenie, hogy hátat fordítunk a lineáris alakzatoknak, amelyeket a trend annyira szeret. A házak általában, több négyzet alakú frakcióval vannak kiegészítve, éles átlátható részekkel összekötve vagy befejezve, amely minimalista, de fantasztikus. Nem azt mondjuk, hogy a neomodern építészetben egyáltalán nem lehetnek görbék, de amikor egy preferenciáról van szó, a szögek minden alkalommal megnyerik a görbéket. Éljen a mának, hozzon létre egy házat, amellyel ma élvezheti a mindennapokat és száműzze a felesleges díszítéseket, vegye elő a neomodern képességeit!