Milyen típusú virágföldre van szüksége a pozsgás növényeknek?

A pozsgás növények vonzó, kevés karbantartást igénylő szobanövények, amelyeket bárki életben tarthat beltéren. Az igazság az, hogy ha nem biztosítja a tökéletes feltételeket pozsgás növényei számára, akkor valójában nagyon könnyű megölni őket. Ennek az az oka, hogy a legtöbb pozsgás növény a sivatagi körülmények között őshonos, amelyek természetesen jelentősen eltérnek az Ön szokásos háztartási környezetétől – ezért gondoskodnia kell arról, hogy ennek megfelelően alakítsa ki a gondozását.

Az egyik legnagyobb hiba, amit az emberek elkövetnek, hogy nem megfelelő típusú talajt adnak a pozsgásoknak. A pozsgás növényekhez tervezett előre elkészített talajkeverékeket könnyű megtalálni és megvásárolni mind az interneten, mind a helyi faiskolában vagy kertészeti központban. Azonban a zamatos talajt is könnyű (és olcsóbb) elkészíteni. Ha megérti, hogy a zamatos talaj miben különbözik a szokásos beltéri virágcserépkeverékektől, segít létrehozni (vagy megtalálni) a tökéletes keveréket a beltéri pozsgás növényekhez. Minden talajkeverék szerves és ásványi anyagok kombinációjából áll. A szerves anyagok, például a humusz és a bomló növényi szövetek segítenek megtartani a nedvességet a talajban, és tápanyagokat szállítanak a növénynek, míg az ásványi anyagok; mint például az agyag, az iszap és a homok, segítik a talaj vízelvezetését.

Mivel a pozsgás növények szárazságtűrő növények, amelyek nem igényelnek állandó nedvességet, virágföldjüknek porózusnak és jól vízelvezetőnek kell lennie, és kevesebb szervesanyag-tartalommal kell rendelkeznie, mint a hagyományos beltéri talajkeverékek. Ideális a laza, szemcsés talajkeverék sok homokkal és perlittel vagy habkővel. Minden zamatos talajkeveréknek három fő összetevője van: homok, virágföld és perlit vagy habkő. A három összetevő pontos aránya a zamatos fajtától, valamint a személyes preferenciáktól függően változhat.