Milyen biztosításokat kellene mindenképpen megkötnünk?

Sokan igazi mumusként tekintenek a biztosításokra, és ha jobban beleássuk magunkat a kínálatba, akkor bizony nem is csoda, ha elsőre elrettentőnek tűnik. Hiszen ha mindenre kötnénk, akkor gyakorlatilag másból sem állna az életünk, mint ezeknek a fizetéséből, emiatt aztán megesik, hogy az ember inkább semmilyen lehetőséggel sem él.

Ez viszont nagyon kockázatos hozzáállás. Ha szerencsénk van, és sikerül kifogni egy segítőkész, profi biztosítási szakembert, akkor ő könnyedén összeállít számunkra egy olyan csomagot, ami nem jelent túlzottan nagy megterhelést, ám ezzel párhuzamosan megadja a nyugalom páratlan élményét. Azt ugyanis feltétlenül érdemes szem előtt tartanunk, hogy minél több a vagyonunk, és minél több emberről gondoskodunk – persze magunkat is beleértve -, annál fontosabb bizonyos biztosítások, védőhálók megléte. Ennélfogva az életbiztosítás legyen az elsődleges, amennyiben bárki más is él velünk egy háztartásban – főképp, ha gyermekünk van – akkor nyugodtan tekintsünk rá kötelezőként. Amennyiben egyedülállók vagyunk, akkor is köthetünk, léteznek ugyanis olyan csomagok, amelyek kimondottan inkább betegségek, műtétek, kórházi kezelések esetén fizetnek.

Emellett minden esetben érdemes a saját ingatlant is biztosítani. Bármikor előfordulhat egy szerencsétlen tűzeset például, amelyben percek alatt válik semmivé akár egy élet munkája is. Ezen nem érdemes spórolni, hisz bár a kockázat relatíve alacsony, ha mégis megtörténik a baj, akkor az hatalmas is lehet. Ráadásul a lakásbiztosítások költsége ennek megfelelően nem túl magas, így nem is nagyon lehet kérdéses, hogy kössünk, avagy ne. Ugyan nem ingatlan, de az autó esetében is érdemes elgondolkodni a Casco-n, főleg, ha fiatal és értékes a gépjármű, hisz még egy kisebbnek tűnő kár is milliós tétel lehet. Ez a hármas a legfontosabb, ám melléjük az életvitelünknek és a céljainknak megfelelően még nyugodtan bővíthetjük a portfóliót, akár nyugdíj-, telefon – vagy laptop -, esetleg kisállat biztosítással, az értékeknek megfelelően. Hogy pontosan mivel járunk a legjobban, annak érdemes nagyon alaposan utánanézni, és annak megfelelően összeállítani a számunkra legideálisabb csomagot.