Milyen az új Vitara fékező rendszere?

A Suzuki Vitara esetében megszokhattuk az exkluzív és gyönyörű külsőt, a nem mindennapi külalakot. Szeptembertől a magyar autós üzletekben is megvásárolhatóak azok a modellek, amiknél az autó hátsó világítása már LED-del működik, illetve modernizálva lett a lökhárító és a hűtőrács is. Az új Vitara több színben rendelhető, többek között sárgában és kékben is. A modell belső része is hatalmas újításokon ment át: a műszerfal érzésre kényelmesebb, és más formát kapott a műszercsoport is.

[wp_ad_camp_1]

Kattints ide és többet tudhatsz majd meg az új Vitaráról és annak áráról is. A vadiúj Vitara azonban nem a könnyen észrevehető külső tulajdonságokban változott a legtöbbet. Több olyan újítással is előálltak, ami növeli az utasok biztonságát és támogatja a vezetést is.  A vezetéstámogatásért felelős technológiát sokkal megbízhatóbb szenzorokkal látták el, vagyis lézert és kamerát is beszereltek. A sofőrök így jóval könnyebben és sokkal gyorsabban vehetik észre ha egy szituáció veszélyes. Így a Suzukink a hirtelen előforduló és a később ránk leselkedő helyzetekre is azonnal reagálni tud, akár ködben is, vagy más, nehéz időjárási körülmények esetén is. A rendszer ha veszélyt észlel azonnal jelez a sofőrnek, például ha csökken a fékezési távolság, akkor villog, és hangot is ad ki.

Vitara
Vitara

Ha hirtelen fékezésre van szükség, asszisztenciával erősíti a művelet erejét. Ha ütközésre lát jelet, akkor az autó azonnal fékezni kezd. A modell belső része is komoly újításokon ment át: a műszerfal érzésre sokkal kényelmesebb, új formát kapott a műszerfal is. Sok új funkciója nincs, de az utasok köré hangulatos díszcsíkot terveztek, amit mindenki élvezni fog. A sebességmérő alkatrészt pedig minden utas bárhonnan jól láthatja, mivel kicsivel arrébb tették, mint ahol eddig volt. Előkelő, kényelmi elemek dominálnak ebben a megújult Vitarában.