Milyen a toszkán építészet?

A toszkán stílusú építészet, amelyet általában mészkőből, vagy márványból és terrakotta tetőcserépből építenek, klasszikus építészeti elemeket ötvöz modern stílusokkal, így a mai otthonok Európában az Óvilág érzetét adják. A toszkán stílusú otthonok egyik legfontosabb jellemzője, hogy képesek tökéletesen beilleszkedni a természetes környezetbe.

[wp_ad_camp_1]

Már jóval azelőtt, hogy ez a stílus eljutott Észak-Amerikába, általában a Toszkána néven ismert térségben volt megfigyelhető, ez az olaszországi régió híres mezőgazdasági hozzájárulásáról és gyönyörű, romantikus tájairól. Noha a toszkán stílusú építészet az idő múlásával némi változást és frissítést tapasztalt, a mai toszkán házak sok klasszikus építészeti technikát és dekorációs stílust megtartottak. Vastag, kőből készült külső falak: A toszkán otthon külső felületén általában mészkő, homokkő, travertin és márvány anyagot használnak, így az otthon beleolvad a természetes környezetbe. Gyakran látni fogja a márvány díszítését az ajtók, boltívek vagy ablakok felett.

Terrakotta tető- és padlólapok: A terrakotta építőanyagot, amely rendkívül elterjedt a melegebb éghajlaton, viszonylag könnyű előállítani. A toszkán stílusú otthonokban gyakran terrakotta tetőcserepeket és padlólapokat fog látni, ez egy másik tervezési elem, amely összeköti a környezetével. Dekoratív kovácsoltvas elemek: A toszkán stílusú házakban gyakran láthatók romantikus kovácsoltvas kapuk és ajtók. A kültéri lakótérben vagy a kertben dekoratív díszítések további textúrát és meleget adhatnak otthonának. Gipsz vagy stukkó falak: A stukkó egy másik építőanyag, amely gyakran könnyen hozzáférhető – hagyományosan vízből, homokból és mészből készül. Sőt, a fehér, stukkó falak ideálisak a meleg éghajlathoz, mivel napközben hűvös levegőt tartanak fenn, és éjszaka melegítik a teret.