Kisteherautó gumi vásárlása egyszerűen!

Minden autótulajdonos bizonyára tökéletesen tisztában van azzal, hogy a legkevésbé sem mindegy, milyen gumit vásárol a járművéhez. A gumik beszerzésekor nem elég a jó minőségre odafigyelnünk, arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy az autó márkájához illő alkatrészeket vásároljunk. Nincs ez másként a kisteherautók esetében sem.

[wp_ad_camp_1]

A kisteherautó gumi egyszerűen megkülönböztethető a többi autógumitól. Az erre a típusú járműre jellemző megnevezések szerencsére segítenek eligazodni a vásárlások alkalmával. A téli kisteherautó gumi már első látásra is nagymértékben különbözik az összes többi gumitípustól, a különbség elsősorban a bordázat mélységében és a mintázat fajtájában mutatkozik meg. Elengedhetetlen odafigyelnünk arra is, hogy a kisteherautó hozzá illő gumiköpennyel legyen ellátva, mivel ezek a járművek nagyobb súlyt kell elbírjanak, mint egy átlagos személygépkocsi. Mivel ezek az autók nagyobb terheket szállítanak, így a gumik tapadása például egy nagyon fontos szempont, valamint a vízállóságról sem szabad megfeledkezni. Ez utóbbi abban nyilvánul meg, hogy a megfelelő gumi használata esetén a jármű akkor sem fog megcsúszni, ha épp néhány centiméteres víz áll az utakon. Akár nyári, akár téli kisteherautó gumikról van szó, a gumik mindkét esetben mélyebb bordázatúak és robosztusabbak, mint egy átlagos autóhoz készült gumi.

Kisteherautó gumi
Kisteherautó gumi

Jegyezzük meg, hogy az évszakok változása következtében igenis fontos a nyári, illetve a téli gumi cserélése, ezt a műveletet nem érdemes félvállról venni vagy halogatni, saját és kisteherautónk biztonsága érdekében vásároljuk meg az új gumikat mindig időben. Abban az esetben, ha kisteherautója számára keres gumikat, mindenképpen érdemes hozzánk fordulnia, hiszen óriási termékkínálattal rendelkezünk ezen a téren is. Nézzen fel bármikor weboldalunkra, elérhetőek vagyunk az alkatreszek.hu webáruházon keresztül!