Japán legszebb nemzeti parkjai

Ha Japánra gondolunk, gyakran Tokió gigantikus mérete jut eszünkbe először, és a nyüzsgő technológiája ami táplálja a társadalmat, valamint a japánok lenyűgöző leleményessége és az innovációjuk. Egy másik jól ismert japán szimbólum az ikonikus  Fuji hegség, amely szépen és kecsesen emelkedik az ég felé. Ezek mellett viszont a legszebb nemzeti parkokat is érdemes megtekinteni Japánban.

[wp_ad_camp_1]

A Fuji-Hakone-Izu Nemzeti Park csodaszép látnivalókkal vár mindenkit, és a kontrasztos tájak félelmetes felfedezéseket tesznek lehetővé. A fő látványossága az ikonikus Fuji hegység, amely jellegzetes a megjelenésében, és bár ez nem az egyetlen ok, ami Japán legnépszerűbb nemzeti parkjává teszi a helyet, mégis ezt a nemzeti parkot látogatják a legtöbben a hegység miatt. A parknak több mint ezer vulkanikus szigete van elszórva a partjai mentén, és a gyönyörű vízi utak ragyogóan simogatják útjukat a terület hegyei, dombjai és völgyei között. A tavak és a források egyre szaporodnak, akárcsak a tájakra jellemző cseresznyefák. Vízesésekben is bővelkedik a hely. Hozza magával a fényképezőgépét is, hiszen érdemes minden tájat és minden pillanatot megörökíteni. Biztosan eláll majd a lélegzete ha ide látogat.

Fuji-Hakone-Izu Nemzeti Park
Fuji-Hakone-Izu Nemzeti Park

Az ország egyik legrégebbi nemzeti parkja, az Akan Mashu környezete már régóta védett és mindenki számára elérhető és megtekinthető. A lenyűgöző tájon felfedezheti a csodálatos parkot és változatos ökoszisztémái valamint a látnivalók széles köre biztosítja azt, hogy mindenkinek leessen az álla a látványtól. A látogatók heteket tölthetnek Akan Mashu összes természeti csodája közepette, és igazából több hét kéne ahhoz, hogy a teljes parkot felfedezzék. Hihetetlen vulkáni kráterekkel, kiterjedt erdökkel és kristálytiszta tavakkal vár  a park mindenkit és belemerülve az érintetlen környezetbe, békében töltheti el majd itt az idejét a lélegzetelállító szépséggel körülötte.