Homokos tengerpart Horvátországban is van!

Ha nincs kedves messzire utazni, de az fontos számodra, hogy homokos tengerparton pihenj, akkor Horvátország tökéletes úti cél lehet. Az ország leginkább a gyönyörű, ám apró köves strandjairól híres, viszont azért találhatsz homokos partokat is, melyek közül párat most be is mutatunk!

[wp_ad_camp_1]

Biograd Zadar és Sibenik között található. Igazán meseszép hely, amelyet mindenkinek biztosan elnyeri tetszését. Ha tehát szereted az igazán puha, homokos partokat, akkor feltétlenül érdemes ellátogatnod Biogradba. A part nem természetes, viszont éppen ezért mindent megtettek, hogy a turisták kedvét szolgálja. Adott az igazi beach hangulat koktélbárokkal, napozóágyakkal és lassan mélyülő, tiszta strandokkal gazdagon tűzdelve. Pakostane kifejezetten a homokos partjáról híres!

Homokos tengerpart Horvátországban
Homokos tengerpart Horvátországban

Crikvenica a horvát tengerpart északi részén, Isztria félszigetével azonos magasságban található. A gyönyörű kisváros legnagyobb vonzereje a látványosságokon kívül a csodás, homokos tengerpart , amely kisgyermekesek ezreit vonzza minden évben. A klíma kiváló, mivel a hőség nyáron nem túl nagy, mint a part délebbi részein. Crikvenica alig több, mint 500 kilométerre található Budapesttől, így akár egyetlen éjszaka végig lehet vezetni autóval odáig. Adott a lehetőség hangulatos sétákra és igazán ízletes, jó ételeket kóstolhatsz.

A Lovrecina-öböl Brac szigetén, egy festői környezetben található öböl, amely minden nyáron lenyűgözi élményt nyújt a homokos tengerpartot keresők számára. A hely egyik érdekessége, hogy vörös homok borítja a partját, valamint csak nagyon lassan, enyhén mélyülve vezet bele az azúrkék, kristálytiszta vízbe. A strandon szépséges öblök és mesterségesen kialakított részek, illetve fás strandok váltják egymást, avagy ebben az öbölben mindenki megtalálhatja azt, amit szeretne.