Hogyan szabaduljon meg a konyhai kártevőktől

A kártevők elkerülhetetlenek. Mindegy, hogy milyen tisztán tartja a konyháját, és hogy mindig megfelelően zárva van-e a konyha ablaka vagy sem, a kártevők egyszerűen minden nyáron megtalálják a módját annak, hogy beférkőzzenek a konyhába.

[wp_ad_camp_1]

Mielőtt még bedobná a törölközőt, vagy jelen esetben kidobná a konyhapulton hagyott gyümölcsöket, van néhány stratégia és megoldás amivel meg lehet ilyenkor próbálkozni, és ezen tippek segítségével talán ön is könnyebben megszabadul a kártevőktől. Az első tippünk szerint mindig azonnal mossa meg a gyümölcsöt, amikor hazaviszi azt. Bár rengeteg kártevő jut be a konyhába az ablakok repedésein keresztül, azért mégis a legtöbb kártevő a friss gyümölcsökkel, illetve zöldségekkel kerül a konyhába. Legtöbbször ezek a kártevők teljesen észrevehetetlenek, ráadásul nagyon gyorsan nőnek és szaporodnak is, ami azt jelenti, hogy ha azonnal megmossa a gyümölcsöket és zöldségeket amint hazaviszi azokat, akkor az egy nagy lépés afelé, hogy eltüntesse a kártevőket. Mindannyian tudjuk, hogy a kártevőket nem szándékosan hívjuk be néhány falatra, de mindenképpen meg kell bizonyosodni arról is, hogy nem maradt semmilyen maradék az asztalon vagy a konyhapulton, és nem érdemes üres sörös dobozokat vagy borosüvegeket sem elől hagyni.

Konyhai kártevők
Konyhai kártevők

Vigye ki tehát idejében a szemetet, hasznosítson újra mindent, amit lehet, és győződjön meg róla, hogy a friss gyümölcsöt időben elfogyasztja, így a hívatlan vendégek nem lesz miből megvacsorázzanak. A kártevők nagyon jól bírják a meleget, ezért is támadnak a nyári hónapokban, tehát nem árt az sem, ha bekapcsolja a légkondícionálót, hiszen a hideg miatt egyszerűen elpusztulnak. Próbálja tehát lakását normál hőmérsékleten, vagy az alatt tartani, hiszen így elkerülheti majd a kártevőket és minden gyümölcsöt nyugodtan elfogyaszthat anélkül, hogy a kártevők miatt kéne aggódnia.