Hogyan lehet megakadályozni a Facebook fiók klónozását?

Képzelje el, hogy van egy gonosz ikre valahol a világban, aki káoszt okoz az ön nevében. A Facebookon ez a félelem valósággá válhat. A Facebook klónozása egy viszonylag újabb technika, amelyről valószínűleg még nem is hallott.

[wp_ad_camp_1]

A Facebook klónozása egy olyan technika, ahol a csalók a nyilvánosan elérhető Facebook információkat felhasználják a profiljának hamis másolatának létrehozására. Nem kell feltörni a Facebook-profilját ehhez, ám ezek továbbra is problémákat okozhatnak a hamis profil miatt. Míg néhány ember óvatosabb, sokan mégis elfogadják a gyanús ismerősnek jelöléseket. Próbálja meg ilyenkor beírni ugyanazt a nevet a Facebook keresőmezőbe, és ellenőrizze, hogy látszik-e egy azonos nevű profil, fényképek stb. és győződjön meg arról, hogy nem lopott a profil még mielőtt elfogadná azt.

Facebook
Facebook

A legtöbb esetben az ilyen profilokat az emberek a barátaiktól ismerik fel, akik jelentik őket. Ugyanakkor nem minden jelentés valódi. Előfordultak olyan csaló üzenetek, amelyek arra utaltak, hogy valaki fiókját klónozták. Arra kérték a felhasználót, hogy ossza meg ezt az üzenetet a barátokkal. Ezért mindig ügyeljen arra, hogy ilyen jelentéseket megbízható személytől kapjon. Először azonnal be kell jelentenie a klónozott Facebook-fiókokban (akár saját, akár nem). A következőképpen járhat el: kattintson a hamis profilra a Facebookon, kattintson és a három pontra a borítófotón. Válassza a Támogatás keresése vagy a Profil jelentése lehetőséget. Másodszor, értesítse az összes Facebook-barátját a klónozott Facebook-fiókról. Utasítsa őket a hamis profil figyelmen kívül hagyására – a baráti kérelmek, üzenetek és linkek elutasítására. Ezenkívül kérje meg őket, hogy ők is jelentsék a Facebook számára ezt a klónozott profilt, hogy minél hamarabb letíltsa őket a Facebook.