Hogyan lehet felismerni az online társkereső csalásokat?

A romantikus csalás az egyik legnépszerűbb típusú számítógépes bűncselekmény. A kétségbeesett internet-használók egyszerű áldozatok a tapasztalt csalók számára. Könnyű belátni, miért – a számítógépes bűnözőknek nem kell nagyon keményen dolgozniuk ahhoz, hogy megszerezzék az emberek bizalmát anélkül, hogy valaha is találkoznának velük.

[wp_ad_camp_1]

Hogyan lehet felismerni a csalókat? Néhány ember úgy dönt, hogy életét megtartja magának, és teljesen távol marad a közösségi médiától. Ez ésszerű döntés. De gyanús lehet, ha valakinek egyáltalán nincs digitális lábnyoma. A legtöbb emberről talál valamit, ha a nevükre, e-mailükre vagy felhasználónevükre keresnek: olyan dolgokra, mint a munka vagy egyetemi fiókok, középiskolai vagy helyi újságcikkek, aláírt petíciók stb. De ha egyáltalán nincs semmi, vagy néhány dolog egyszerűen nem áll össze, kérdezze meg tőlük, és nézze meg, hogyan reagálnak. Gyanúsan közös érdeklődési körök: ha ön szereti a jazz-t,  ő is szereti a jazz-t. Ha ön szereti a kutyákat, alig várja, hogy nekik is legyen egy nagyobb házba költözés után. Élvezi a tenger gyümölcseit? Természetesen a „partner szuper garnélarákot készítenek.

Ha túlságosan lelkesek minden alkalommal, amikor valami olyasmiről beszélnek, amit élvez, akkor valószínűleg úgy tesznek, mintha jobban hasonlítanának önre, mint valójában.  Az összes fotója retusált, mindig pózol, és minden képen tökéletesen néz ki. Vannak olyan emberek, akik sok erőfeszítést tesznek az online képeik esetében, de ez általában a munkájuk része. Ha új barátja rendszeres napi munkát végez, irreálisnak tűnik minden órában pózolni és tökéletes megvilágítást keresni. A termékeny Instagram-modellek korában nagyon könnyű több száz képet készíteni valakiről. Ha valaha is gyanakvónak érzi magát, kérdezze meg őket videochaten. Csak győződjön meg róla, hogy jól ismert, megbízható szoftvert használ.