Hogyan lehet eltávolítani a hennát?

A henna olyan paszta, amelyet az emberek használhatnak egy dekoratív, ideiglenes tetoválás létrehozásához. A henna-tetoválás általában néhány hét vagy hónap alatt elhalványul, de számos hatékony módszer képes gyorsabban eltávolítani a hennát. A henna a legkülső bőrréteget színezi, hasonlóan az önbarnítóhoz. Sok különböző hámlasztó és tisztító módszer könnyen és gyorsan eltávolíthatja a hennát a bőrről.

[wp_ad_camp_1]

A henna tetoválás törlése szappannal és meleg vízzel segíthet eltávolítani néhány tetoválás pigmentjét. Az érintett személy szappannal kenje be az érintett területet, és a bőrt meleg vízzel kell öblíteni kézzel, vagy puha szivaccsal. Ezt a módszert naponta többször megismételve a tetoválás eltávolítható. A személy ezt követően hidratáló krémet alkalmazhat, hogy megvédje a bőrt a szárazságtól. A babaolaj segíthet feloldani a henna pigmenteket és eltávolítani a tetoválást. Az egyik módszer az, hogy kb. miután 20 percig áztatta a fürdőben, kenjen babaolajt a tetovált területre. Egy vattapálcával vagy ruhával is használhatják a babaolajt közvetlenül a tetováláshoz, és 10-20 perc után le is öblíthetik.

Henna eltávolítás
Henna eltávolítás

Bébiolaj megvásárolható drogériákban és online is. A henna csak a bőr felső rétegeit színezi, így a hámlasztó használata gyorsabban segít eltávolítani azt. Áztassa fel először a test tetovált részeit meleg vízzel, majd egy hámlasztóval óvatosan dörzsölje meg az érintett területet, és így eltávolíthatja a halott bőrt. A legtöbb drogériában és online is megvásárolhatja a hámlasztó testradír. Ha a tetoválás egyik karján vagy lábán van, a bőrfelület borotválhatja is, ami egy másik hatékony módja a henna eltávolításának. A szőrzet eltávolítása ezen a területen segíthet a bőr hámlásában és a tetoválás megkönnyítésében. Borotválkozó krém és tiszta borotva segítségével óvatosan borotválja le a bőrt, hogy eltávolítsa a hennát. A borotválkozás utáni hidratáló alkalmazása segít a borotválkozás és a bőrirritáció minimalizálásában.