Hogyan fogjunk egeret?

Sajnos bárkivel előfordulhat, hogy egy egér befészkeli magát az otthonába. És miért is ne tenné, hiszen ott meleg van, rengeteg élelem várja, és biztonságban van. Legalábbis azt hiszi. Azonban az ember szerencséjére számos olyan módszer létezik, amellyel megszabadulhatunk a nem kívánatos vendégtől.

[wp_ad_camp_1]

Amikor észrevesszük, hogy valami motoszkál a konyhánkban, kamránkban, pincénkben, akkor jó, ha rögtön eszünkbe jut az egér, mint lehetőség, és azonnal gondolkozni kezdünk azon is, hogy mivel is űzzük el. Persze szó szerint ritkán kerül sor elűzésre, sokkal inkább kiirtásról beszélhetünk. Meglehet kaphatók olyan készülékek, amelyek elvileg olyan hullámokat bocsájtanak ki, melyek elriasztják a rágcsálókat, ezek általában drágák, állandó használatuk pedig nem is biztos, hogy javasolt. Amennyiben azonban nem ódzkodunk „bepiszkolni” a kezünket, akkor még mindig rengeteg alternatíva közül választhatunk. Ezek közül az egyik a mérgezés. Ebben az esetben érdemes az egérlyuk közelébe, esetleg kint hagyott élelem mellé helyezni a mérget, hogy azt a rágcsáló el is fogyassza. Persze méreg és méreg között is hatalmas különbségek lehetnek, és sokszor megéri a drágábbat venni, hiszen azok nagyobb valószínűséggel végeznek az egerekkel. Egy ócskább fajtával lehetséges, hogy csak hizlalni fogjuk tudni a betolakodónkat.

Egér
Egér

Ugyanakkor az egérfogás jó alternatívája lehet a ragasztó is, amelyet elég kinyomni például egy darab kartonpapírra, amelynek a közepére valamilyen élelmiszert helyezünk. Az egér valószínűleg gyorsan belesétál majd a csapdába. De persze ugyanilyen elven működik a hétköznapi egércsapda is. Azonban az utóbbi esetében az állat azonnal kimúlik, míg a ragasztónál csak odaragad, majd éhen hal. Arra azonban legyünk figyelemmel, hogy amennyiben mérgezéses vagy csapdás egérfogás mellett döntünk, akkor folyamatosan figyelni is kell, hogy sikerült-e már elpusztítani vagy éppen elkapni a kis vendéget. Ugyanis ennek hiányában nagyon hamar döghús szaga fog terjengeni az otthonunkban. Az elpusztult vagy elfogott egeret minél gyorsabban el kell távolítani a házból.