Hasznos tippek takarításhoz

A Munkaügyi Statisztikai Hivatal szerint az amerikaiak napi közel 40 percet töltenek otthonuk takarításával. Vannak, akik valóban azt találják szórakoztatónak, hogy felporszívózzák a padlólapjukat, és vagy elmosogatnak, de a legtöbben inkább ezt az időt élvezetesebb tevékenységekre fordítják. Szerencsére ezeket a drága perceket visszaszerezheti ezekkel a zseniális takarítási tippekkel, amelyeket csak a profik ismertek. Mostanáig.

[wp_ad_camp_1]

Távolítsa el a kárpiton levő foltokat borotvahab segítségével. Nem kell felbérelnie egy drága szakembert, hogy eltávolítsa ezeket a foltokat a kárpitból. Ehelyett dörzsölje meg egy kicsit borotvahabbal, hagyja állni a folton 30 percig vagy egy éjszakán át, majd szárítsa meg. Előbb próbálja ki ezt a módszert a kanapé egyik rejtett részén, mielőtt ténylegesen felhasználná, mivel mindig van egy kicsi esély az anyag károsodására. Tisztítsa meg a fürdőkádat grapefruittal és sóval. Amikor legközelebb a szupermarketben tartózkodik, ne felejtsen el extra grapefruitot a kosárba dobni – nem evésre, hanem tisztításra. A citrusfélék tökéletes megoldást jelentenek egy piszkos kádhoz.

Takarítás
Takarítás

„Csak vágja ketté a gyümölcsöt, és fedje be sóval. A só csiszoló textúrát hoz létre, míg a grapefruitban található citromsav segít a foltok lebontásában” – magyarázzák a szakértők.  Fertőtlenítse a szivacsokat a mikrohullámú sütőben. Konyhai szivacsával tisztítja az edényeket, tányérokat és még a vágólapokat is. Ironikus módon, valószínűleg ez baktériumok millióit terjesztheti otthonában. A megoldás? Enyhén nedvesítse meg a szivacsot, 90 másodpercre tegye be a mikrohullámú sütőbe és ez akár 99 százalékkal csökkenti a rajta található baktériumszennyeződések mennyiségét – a 2006-ban a Journal of Environmental Health kiadványban közzétett kutatás szerint.