Használjon Ön is citromfüvet

Mindenki számára fontos az egészség, és hogy szervezetünk egészségét megőrizzük fontos, hogy oda figyeljünk néhány dologra. Ilyen lehet például az, hogy gyógyszerek helyett gyógynövényeket használunk bizonyos megbetegedések gyógyítására.

[wp_ad_camp_1]

A gyógynövények használata alkalmanként vagy napi rendszerességgel csodákat képesek tenni a szervezettel. Ezért is jó ha tájékozottak vagyunk ebben a témában és tudjuk, hogy melyik gyógynövényt mikor és hogyan használjunk és annak milyen hatásai vannak. A citromfű hatása a szervezetre kifejezetten pozitív. A citromfű egy kellemes illatú növény, amely a Közel Keletről származik és az árvácskafélék családjába tartozik. Fehér virága nagyon gazdag nektárban. Már az ókorban is előszeretettel használták pozitív hatásai miatt. Fűszerként és gyógynövényként egyaránt alkalmazható. Antibakteriális és fertőtlenítő hatása miatt csípések és sebek borogatására is használható.

Citromfű
Citromfű

A citromfű tea rendszeres fogyasztásával csökkenthető a herpeszvírus kialakulásának esélye. Idegnyugtató hatása is közismert. Gyakran használják alvási zavarok, idegi alapon kialakuló szívpanaszokra, és depresszió kezelésére. Szabályozza a pajzsmirigy működését és elősegíti az emésztést. Segít a puffadás esetén és javítja a gyomor-, és bélműködést. Menstruációs görcsök esetén is alkalmazható. Ahogy azt már említésre került, a citromfűnek antibakteriális hatása is van ezért a növényből készült főzettel bekenhetjük az arcbőrt, hogy puha, pattanásmentes és egészséges maradjon.

A citromfű egy csodálatos növény, amelyet sok területen fel tudunk használni, mint például a gasztronómia vagy a gyógyászat. Próbálja ki Ön is a citromfűből készült teát, illóolajat vagy krémet és őrizze meg egészségét természetes módon.