Gyakori téli kártevők és az ezek elleni védekezés

Kétségtelen, hogy a nyár a kártevők fő szezonja. A rovarok mindenütt: a legyek és szúnyogok szabadon zümmögnek be a kinyíló ajtókon és ablakokon, és a vadon élő állatok, köztük a patkányok és az egerek, aktívan barangolnak a füves pázsitokon és a nyílt területeken.

De amint azt sokan megtanuljuk, a kártevők télen sem válnak teljesen inaktívvá. Valójában, ha kint hideg és nedves vagy havas idő van, még nagyobb valószínűséggel keresik a benti meleget és menedéket. A hangyák repülése otthon ritkán jó jel, és ez különösen igaz, ha télen bent látjuk őket. Ha nyáron bent találunk egy vagy két szárnyas hangyát, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy probléma van, de ha szárnyas hangyákat látunk otthon a téli hónapokban, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy hangyafészek van a házunkban. A lakástulajdonosok általában arra számítanak, hogy a nyári hónapokban lecsapnak egy-két legyet a házban. Ám ami nyáron várható bosszúság, az télen elkeserítő lehet, amikor az ajtók és ablakok szorosan zárva vannak, és nem is gondolná az ember, hogy a szabadban a légy behatol.

Ravasz, kíváncsi lény, a házi egér a leggyakoribb otthont megszálló egér. Aranyos, talán egy ketrecben az állatkereskedésben, de nem olyan aranyos, amikor úgy dönt, hogy az Ön háza lesz az otthona. Az elmúlt néhány évben újra megjelentek az ágyi poloskák, amelyek álmatlan éjszakákat okoztak a lakástulajdonosoknak és a szállodatulajdonosoknak egyaránt. A gyümölcslégy az egyik legelterjedtebb, és az egyik legkisebb légy, amely otthon található. Gyakran tudtán kívül friss gyümölcsön és zöldségen viszik be a lakásba. A lepkelégy egy közönséges kis légy, amely általában a lefolyók körül zümmögnek, ezért általános elnevezése a lefolyólégy. Bár valódi kárt nem okoz, nagy száma miatt kellemetlen kártevővé válhat otthon vagy környékén.