Fedezzük fel a Mecsek látnivalóit

Kezdődnek a szebb idők, hisz már itt a tavasz. Ilyenkor többen mennek sétálni, sportolni, kirándulni. Mi is szedjük össze a családot, barátokat egy szebb hétvégi napon, és vegyük irányba az erdőt. Ne vigyünk magunkkal túl sok mindent, csupán a legszükségesebbeket. Ami néhány szendvics, ital, valamint sebtapasz sem árt. Az iránytű is jó, ha nálunk van. Öltözzünk fel rétegesen, mivel még csalóka az időjárás. Kabát is legyen nálunk.

[wp_ad_camp_1]

Felkereshetjük a szebb, a jobb megközelítésű helyeket, de ezeken kívül elsétálhatunk az eldugodtabb kirándulóhelyekre is. Keressük fel a különböző kilátóhelyeket is, például a János kilátót, vagy a Tettyei kilátót. Igen szép látványban lesz részünk, hiszen elénk tárul Pécs gyönyörű látképe. Ha van nálunk gép, fotózzuk le ezt a szép látványt. De az okostelefon is megteszi.

Majd sétáljunk az erdei ösvényeken. Séta közben figyeljük az éledező természetet, hiszen tavasszal éppen ezért nagyon szép az erdő, a növények. Ámbár minden évszaknak megvannak a maga szépségei. Tehát sétáljunk figyelmesen. Ha tehetjük, kattintsunk néhány érdekes és szép fotót. Még a fények is mások az erdőben.

Mecsek
Mecsek

Keressük fel a Jakab-hegyet is. Igen szép ösvény vezet oda. Időzzünk egy keveset el ott, nézzünk szét a hegyen, remek a kilátás. Majd sétáljunk el a Melegmányi-völgybe. Bár igen hosszú a távolság, de autóval is megtehetjük. A völgybe érve igazán szép látvány fogad minket, mivel a szemünk elé tárul egy szép vízesés. Csodáljuk meg egy kicsit, hallgassuk a csobogó hangját. Pihenjünk egy keveset ott is, merítsünk erőt az erdő csendjéből.

Az erdei túrából semmiképpen se hagyjuk ki a Tv-Tornyot, melyből csodálatos kilátás tárul elénk. Hiszen szinte láthatjuk az egész Pécset. Majd a nap végén élményekkel, örömmel és kellemesen elfáradva térhetünk haza. Gondolatban talán az fogalmazódik meg bennünk, hogy legyen még sok szép ilyen napunk.