Ez az, amit tudnia kell az új QUIC protokollról

Hozza ki a legtöbbet a Transmission Control Protocol (TCP) protokollból, használja bátran a TLS titkosítás biztonságát, majd kattintson a kapcsolatok létrehozására és az adatokat háromszor gyorsabb tudja majd továbbítani. Ha úgy gondolja, hogy ez lehetetlen, még nem hallott a QUIC-ről.

[wp_ad_camp_1]

Lehetséges, hogy egy internetes protokoll tökéletes? Tudjon meg most többet a QUIC-ről. A QUIC (Quick UDP Internet Connection) egy új titkosított szállítási hálózati protokoll. A QUIC-et azért tervezték, hogy a HTTP forgalom biztonságosabbá, hatékonyabbá és gyorsabbá váljon. Elméletileg a QUIC a TCP kapcsolatok és a TLS titkosítás legjobb tulajdonságát vette át, és az UDP-n hajtotta végre ezeket. Ha viszont a QUIC olyan hasonló a TCP + TLS-hez egy HTTP kapcsolaton keresztül, miért kellett azt létrehozni? Csökkentette a csatlakozási idő. A TLS-titkosítás létrehozásához az ügyfélnek és a kiszolgálónak titkosítási kulcsot kell cserélnie. Informatikai szempontból ez egy „hosszú” folyamat, mivel 4 oda-vissza igénylés van jelen. Amikor az adatokat TCP-n továbbítják, még több lépés kerül hozzáadásra ehhez a folyamathoz, még tovább lassítva a kapcsolatot. A QUIC mindezt egyetlen mozdulattal helyettesíti.

A TCP-n lévő HTTP/2 a sorvezérlés blokkolása miatt szenvedhet, amely akkor fordul elő, amikor az adatcsomagok sorát az első csomag feltarthatja. Ha egy adatcsomag elveszik, a címzettnek várnia kell annak visszakeresésére, ami óriási hatással van a kapcsolat teljesítményére. A QUIC protokoll megoldja ezt a problémát azáltal, hogy lehetővé teszi, hogy az adatfolyamok függetlenül elérjék a rendeltetési helyüket. Többé nem kell várni a hiányzó adatcsomag javítását. Stabil kapcsolatokat is ígér a hálózatok megváltoztatásakor. Ha a TCP-n keresztül kapcsolódik egy webszerverhez, és a hálózat hirtelen megváltozik (például a Wi-Fi-ről 4G-re), akkor minden kapcsolat lejár, és újra létre kell hozni. Ezt is kiküszöböli a QUIC.