Estée Lauder – a világhíres kozmetikai márka

Az Estée Lauder Companies Inc. amerikai presztízsű bőrápolási, smink-, illat- és hajápoló termékek multinacionális gyártója és forgalmazója, székhelye a New York-i Manhattan belvárosában található. A társaság változatos márkaportfólióval rendelkezik, amelyet nemzetközileg terjesztenek a digitális kereskedelemben és a kiskereskedelmi csatornákon keresztül is.

[wp_ad_camp_1]

A vállalat 1946-ban indult, amikor Estée Lauder és férje, Joseph Lauder kozmetikumokat kezdtek gyártani New York Cityben. Először csak négy terméket forgalmaztak: Tisztítóolaj, Bőrápoló krém, Szupergazdag Univerzális krém és Creme Pack. Két évvel később, 1948-ban létrehozták első áruházi számlájukat a manhattani Saks Fifth Avenue-n. A következő 15 évben kibővítették a kínálatot és tovább értékesítették termékeiket az Egyesült Államokban. 1960-ban a társaság megkezdte első nemzetközi számláját a londoni Harrods áruházban. A következő évben irodát nyitottak Hongkongban. 1964-ben bemutatták az Aramis nevű férfi illat- és ápoló termékcsaládot, amelyet eredetileg afrodiziákumként használt egzotikus török ​​gyökérről neveztek el.

1967-ben Estée Lauder-t az üzleti és pénzügyi szerkesztők az Egyesült Államok tíz kiemelkedő nője közé sorolták. Ezt 1968-ban a Jeshiva Egyetem Albert Einstein Orvostudományi Főiskolájának Spirit of Achievement-díja követte. Ebben az évben a vállalat ismét kibővült, megnyitva a Clinique bőrgyógyászat által irányított allergiatesztelt, illatanyagmentes kozmetikai márkát. Az Estée Lauder Clinique márkanév volt az első női kozmetikai vállalat, amely bevezette a férfiaknak szóló bőrápolási termékeket, amikor 1976-ban külön vonalat indítottak a „Bőrellátás férfiak számára” néven, amelyet továbbra is világszerte forgalmaznak a Clinique pultjainál. 1981-ben a vállalat termékei elérhetővé váltak a Szovjetunióban is.