Érdekes turisztikai célpontok Észak-Amerikában

Észak-Amerika egy hatalmas kontinens, ahol számos város található különböző államokban. Bár nem lehet mindegyiket egy utazás során meglátogatni, mégis eltölthet időt a kontinens legjobb helyeinek megtekintésével.

Az első ilyen város Washington, az Amerikai Egyesült Államok fővárosa, amely vezeti Észak-Amerika leglátogatottabb desztinációinak listáját. Washington DC számos nevezetességről, múzeumról, neoklasszikus építészetről, gazdag történelméről és kultúrájáról, valamint ikonikus látképéről híres. Számos nemzeti szimbólummal is találkozhatnak itt, mint például a Fehér Házzal és a Capitoliummal is a fővárosba látogató turisták, de más érdekes helyek is vonzzák őket, mint például a Lincoln-emlékmű, a Washington-emlékmű, a National Mall, a Veterans Memorial, a National Air and Space Museum, Művészeti Galéria, Nemzeti Természettudományi Múzeum és még sok más.

New York, vagy NYC, a világ egyik legnagyobb városa, tele híres tereptárgyakkal minden lépésben és rengeteg tevékenységgel is kecsegtet. A turisták, akik NYC-be látogatnak, hogy élvezzék a nyaralást egy soha nem alvó városban, garantáltan beleszeretnek. A várost jelenleg az Egyesült Államok első számú kulturális, étkezési és vásárlási célpontjaként rangsorolják. A turisták többnyire New Yorkba látogatnak, hogy élvezzék a Times Square-i Broadway-műsorokat és hogy megnézzék néhány népszerű látnivalóját, mint például a Szabadság-szobor, a Brooklyn-híd, Empire State Building, Central Park és a történelmi városrészek. A városnak otthont ad néhány világhírű múzeum is, például az Amerikai Természettudományi Múzeum, a Metropolitan Művészeti Múzeum, a Nemzeti Szeptember 11-i Emlékmű és Múzeum, valamint a Modern Művészetek Múzeuma is. Seattle, a legendás smaragdváros, korábban unalmas kikötő és ipari központ volt, de Washington állam legnagyobb városává alakult át. Ez az élénk és modern város könnyed életmódjával és gazdag kultúrájával vonzza a turistákat. A városban mindenhol megtalálható eszpresszó bár nem csoda, hogy Seattle-t az „Egyesült Államok kávéfővárosának” becézik.