Érdekes hal típusok a világból!

A hal a szervezetek paraphyletikus csoportjának tagja. A halak ektotermikusak, azaz hidegvérűek. A halak bőséges számban élnek a vizes területeken. a legtöbb víztestben. Ezek az állatok nagyon fontos erőforrást jelentenek az emberek számára világszerte, főként élelemként, mert sok ásványi anyagból, vitaminból és fehérjéből áll. A halakat gyakran vallási szimbólumokként is ábrázolják.

[wp_ad_camp_1]

A Sziámi harcoshal tudományos neve betta splendens. Ezt a halat a betta osztályba sorolják. Ez egy akváriumi hal. A Gourami családjához tartozik. A hal testhossza hét centiméter, piros, zöld, átlátszatlan, albínó, narancs, sárga és kék színben is pompázhat. A közönséges ponty tudományos neve Cyprinus Carpio. Ez a fajta hal rengeteg helyen megtalálható. A ponty élettartama 47 év is lehet. Az aranyhal tudományos neve Carassius auratus. A Carassius magasabb csoportjába tartozik. Leginkább a Utah-tóban található meg. Ez egy akváriumi hal. Ez a hal őshonos Kelet-Ázsiában. Kínában háziasították, később más halfajták fejlődtek ki belőle. A hal mérete 19 hüvelyk. Rovarokkal és növényekkel táplálkoznak. Az aranyhal tojások 48–72 órán belül kelnek ki.

Sziámi harcoshal
Sziámi harcoshal

A márványsügér tudományos neve Astronotusoscellatus. Az Astronotus magasabb besorolásába tartozik. Ez a faj Dél-Amerikában, Ausztráliában, az Egyesült Államokban és Kínában található meg. Akváriumi halaknak tekintik őket. A márványsügér testhossza körülbelül 36 cm, a test tömege pedig 1,4 kg. Gyorsan növekednek és húsevők. A fogasüllő tudományos neve Sander lucioperca. Leginkább az Arali-tengeren és a Bodeni-tónál található. Sügérnek is hívják. Az emberek szívesen fogyasztják ezeket, mert tápanyagokban gazdagok. A test tömege 20 kilogramm. Ezek a halak hibridek is lehetnek. Az európai tengeri sügér tudományos neve Dicentrarchuslabrax, ez is egy igen elterjedt hal világszerte.